Репеша: За титулу потребне и побједе у гостима!

Тренери Будућности и Цедевите на свој начин су објаснили зашто им борба за друго место пред АБА плеј-оф није приоритет.

Кошарка 22.01.2019 | 11:45
Репеша: За титулу потребне и побједе у гостима!
Будућност је победом над Цедевитом у драматичној завршници (80:78) сустигла великог ривала из Загреба, па у преосталих шест кола остаје да се види ко ће стећи предност домаћег терена у полуфиналу плеј-офа.

Црвена звезда је са скором 16-0 готово извесно први носилац доигравања, а Будућност и Цедевита (11-5) су фаворити за друго место, мада се ни Партизан (10-6) не може искључити из те трке.

Мада им сигурно није свеједно да ли ће плеј-оф почети код куће или у гостима, тренери Јасмин Репеша и Славен Римац су после дербија у Подгорици одговорили да та тема није међу њиховим приоритетима у овом тренутку.

Репеша је на конференцији за новинаре упитан да ли је неко у Будућности при резултату 80:78 размишљао да се Цедевита "пусти" да избори продужетак, како би онда "плави" покушали да надокнаде пет поена заостатка из меча у Загребу!

"А, шта кад бисмо у том продужетку изгубили? То не долази у обзир. Победа је победа. Идемо даље, има још много утакмица. Има и плеј-офа. Ко хоће да буде првак, а ми хоћемо, тај мора да побеђује и у гостима", одговорио је хрватски стручњак који однедавно седи на клупи Будућности, браниоца титуле у АБА лиги.

Он је претходно рекао да је његов тим победом остварио "мали циљ", којим мора бити задовољан, с обзиром на то како се кретала утакмица, али да је пре меча план био да се "појури" победа од шест поена.

"Основни циљ ми је да побољшам неке елементе у нашој игри, као што је решавање удвајања под кошем. Ту смо против Цедевите имали предност, али смо из тих 'блиц' удвајања губили лопте. Када се то деси два-три пута, онда се губи и самопоуздање".

Репеша је истакао да његов тим у понедељак није имао ни енергију, ни повезаност у одбрани као у петак, када је у оквиру Евролиге остварио сензационални тријумф над Реалом.

Славен Римац, који се пожалио на то што већ неко време располаже само са једним класичним центром - то је Андрија Стипановић - навео је да мора да ради на "енергетском опоравку" појединих играча и да дочека повређене Банића и Жганеца.

"Будућност до краја има знатно лакши распоред од нас, али тиме се и не оптерећујем. Више ме занима како екипа изгледа. Задовољан сам како је било вечерас и тако треба наставити. Штета што нисмо победили, али тако је то у спорту".

Римац је додао да је његов тим у претходне две недеље имао мало времена за тренинг због гостовања Униксу и Зениту у оквиру Топ 16 фазе Еврокупа.

"Сокићи" у наредном колу дочекују Црвену звезду, док Будућност гостује у Љубљани.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар