Бенатија је рјешење за Фуламове проблеме?!

Јасно је да Ранијеријев тим није довољно снажан у дефанзиви.

Фудбал 22.01.2019 | 22:00
Бенатија је рјешење за Фуламове проблеме?!
Фулам се мучи у Премијер лиги, Славишу Јокановића је заменио Клаудио Ранијери, али су проблеми у одбрани остали и нагомилавају се. Било је утакмица када је тим са Крејвен Котиџа сам себи давао голове. И зато и јесте негде логично очекивати да би Фулам могао да се појача у дефанзиви ове зиме.

Како пишу италијански медији, менаџмент Фулама контактирао је Бенатију који би могао да напусти Бјанконере после две и по сезоне. Бивши дефанзивац Роме и Бајерна има уговор с Јувентусом до 2020. године, а поред Фулама о њему су размишљали и Милан, Борусија Дортмунд и Шалке. Проблем је што Јувентус баш и не жели да га пусти до краја сезоне у страху од повреда Кјелинија, Бонућија и Барзаљија.

Ипак, свакако да Фулам има кеца у рукаву, а то је чињеница да би могао да привуче Бенатију чињеницом да игра у Премијер лиги што може да буде примамљиво за овог 31-годишњег Мароканца.  Бенатија је ове сезоне у Серији А играо пет пута и за то време сакупио 450 минута.

Постоји и додатни проблем за Фулам. Како пише Скај Спорт, Фулам неће доћи до Герија Кејхила овога месеца јер су преговори наишли на препреку. Фулам је договорио све са Челсијем како би довео Кејхила до краја сезоне. Али, овај 33-годишњи дефанзивац је захтевао дугорочнији уговор где год да оде из Челсија. Да се осигура за будућност. А то Фулам није могао да му понуди.

О свему овоме је причао и Ранијери, истакао да би волео да види Кејхила у свом тиму, али да није сигуран да сам играч то жели. Додатно је извршио притисак на Управу да му доведу искусне играче, а Бенатија се уклапа у ту причу.

После 23 одиграна кола у Премијер лиги Фулам има 14 освојених бодова и налази се на претпоследњем месту. Последњи је Хадерсфилд са 11 бодова, а Кардиф је испред са 19. Први тим у зони спаса је Њукасл са 21 освојеним бодом. 

Толико Фулам касни за сада... Потребна му је јача одбрана. Пре свега.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар