Линдзи Вон: Вријеме је да кажем збогом...!

Линдзи Вон се у сузама опростила од Италије! Легендарна алпска скијашица, Линдзи Вон, имала је веома емотиван опроштај од Кортине Д'Ампецо, претпоследњег такмичења у каријери.  Америчка суперзвезда зимских спортова трпи велике болове у оба колена због којих размишља да заврши са мучењем и оде у пензију.

Остали спортови 22.01.2019 | 21:30
Линдзи Вон: Вријеме је да кажем збогом...!
Вон, која је једна од најуспешњих скијашица у историји овог спорта, дебитовала је ове сезоне у Светском купу на спусту у Кортини.

Американка има великих проблема са коленом и због тога је најавила да ће се повући на крају ове сезоне јер тело више не може да издржи овакве напоре.

Вон је у петак у Кортини Д'Ампецо заузела петнаесто место, док је дан касније била девета. Организатори су на крају приредили опроштај 34-годишњој скијашици, која је заплакала на бини.

Ово није последњи наступ легендарне Вон пошто ће се званично опростити од алпског скијања у Лејк Луизу у Канади.

Линдзи Вон освојила је једно олимпијско злато и две бронзе, као и два светска најсјајнија одличја. У Светском купу остварила је чак 82 победе, а на подијуму се још нашла 55 пута (35 друга, 20 трећа).Једна од најуспешнијих и најпопуларнијих скијашица свих времена, Линдзи Вон можда је јуче у Кортини Дампецо одвезла споју последњу трку. Америчка суперзвезда није успела да заврши супервелеслалом, те је због бола у оба колена била буквално пирморана да кажа да је могућност тренутног пензионисања веома озбиљна.

"Тренутно сам веома емотивна", разјаснила је атрактивна Американка ситуацију "Морам ипак још да размислим, пошто је то одлука која се не доноси на пречац. Сада је време да слушам тело и да, ако треба кажем збогом скијању"

Вонова је испала у другој трци и то док се борила за подијум, али ју је мања неравнина, а потом и ударац у капију избацио са стазе. Вон је одмах устала, али се видно покуњења спустила до дна стазе. Већ тада се видело да нешто опасно није у реду.

"Десно колено сам оперисала четири пута, кидала сам спољне укрштене лигаменте на левом, обе ноге су ми у лошем стању. Не знам, размислићиу још неколико дана, али бол је превелик. Многе повреде сам успевала да пренебрегнем током каријере, али су ме сада дефинитивно стигле, толико да не могу да скијам и у великом стилу завршим каријеру ове сезоне, као што сам се надала", закључила је Американка која се јавно исплакала пред навијачима у италијанском скијалишту које је освојила чак 12 пута, по шест у спусту и супервелеслалому, што су и њене "специјалке".

Вонова је забележила 82 победе у Светском купу и само четири тријумфа је деле од апсолутног рекордера Ингемара Стенмарка. Желела је да ову, последњу годину тркања сустигне легендарног Швеђанина, али јој се није дало.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар