Србац: Концерт у част оцу музичару

У знак сјећања на свог рано преминулог оца Миодрага Микића Микија, познатог србачког музичара, његова  дјеца – кћерка  Теа (28), синови Стефан (25) и Давид (18), који су, такодје, професионални музичари, одлучила су да организују концерт у Српцу под називом „Остала је пјесма моја“.   Теа је вокални солиста , а њена браћа  је прате на хармоници и кларинету.

Забава 21.01.2019 | 15:14
Србац: Концерт у част оцу музичару
На репертоару ће се наћи, углавном, старе народне пјесме које ће овај музички трио представити у новом издању, а насловна пјесма је најомиљенија пјесма њиховог оца.

Концерт ће трајати један час и имаће хуманитарни карактер јер ће сав приход од улазница бити дониран Удружењу родитеља дјеце са посебним потребама „Извор“ и за лијечење обољелог дјечака Живка Миљића из Српца. 

Овај  својеврсни музички  догадјај, за који влада велико интересовање Српчана, одржаће се 2. фебруара у србачком Дому културе, на годишњицу смрти Миодрага Микића Микија.

Мики потиче из музичке породице. Његова мајка Рајка је 35 година у србачким школама предавала музичку културу, што је  утицало да се од малих ногу почне дружити са хармоником.  Средњу Музичку школу је завршио у Бањалуци, а академију 1985. године у Сарајеву, гдје је стекао звање професора музике и музичке теорије. Од 1989. године је радио у Аустрији, гдје је са супругом Сњежаном стекао троје дјеце. 

Радио је као професор хармонике и клавијатуре, те  свирао са многим оркестрима, пратио  познате естрадне умјетнике, свирао домаћу и страну музику, од народне до забавне, па и рок. Његовим стопама кренула су и дјеца која су стекла музичко образовање и започели успјешну каријеру. У томе је предњачила кћерка Теа, која је са разним бендовима као солиста наступала готово у цијелом свијету.



Годину дана прије смрти Микију се остварила животна жеља да са својом дјецом одржи породични концерт.  Тако је настао и музички састав „Теа Микић & Бротхерс“, који  ће у Српцу, како се очекује, приредити прави музички спектакл, а Теа, Стефан и Давид према оцу показати неизмјерну љубав и велику солидарност према  дјеци са сметњама у развоју.    

(БН/С.К.)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ДЈЕЦО

21.01.2019 14:28

СВАКА ВАМ ЧАСТ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

21.01.2019 15:01

Велико постовање за породицу.

Name

Ненад Кљајцин

21.01.2019 16:36

Свака Вам цаст права сте дијеца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуки

21.01.2019 22:33

Племенито

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

22.01.2019 08:00

Човјек се најежи када нешто прочита овако. Није све изгубљено, има наде за нормалне људе, за нормалан живот. Више пажње посветити оваквим стварима, оваквим породицама, а мање политици и квазиполитичарима. Они нас убише у мозак, у појам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Санела Милекиц

23.01.2019 17:26

Свака вам цаст ..... вас отац је Био велики цовијек .... позззз

ОДГОВОРИТЕ