Нови напад на америчку војску

Најмање пет особа је погинуло у нападу на колону америчких и курдских снага у Сирији, јавља агенција АФП, позивајуц́и се на невладину организацију "Сиријска опсерваторија за људска права", чије је сједиште у Лондону.

Свијет 21.01.2019 | 12:59
Нови напад на америчку војску
Како јавља АФП, напад је извео самоубица у аутомобилу пуном експлозива. Убијени су припадници "Демократских снага Сирије" (Курди), које подржавају САД, док су два америчка војника повријеђена.

Раније је агенција САНА јавила да је дошло до експлозије у провинцији Хасеке, која се налази на сјевероистоку Сирије. Либанска телевизија "Мајадин" је јавила да је аутомобил експлодирао на контролном пункту курдских снага током проласка војне патроле међународне коалиције на челу са САД.

Подсјетимо, прошле недјеље су четири америчка војника погинула, док су три повријеђена у експлозији у Манбиџу. Амерички предсједник Доналд Трамп је прошлог мјесеца најавио повлачење снага САД из Сирије, што је изазвало забринутост и наметнуло питање како ц́е се попунити безбједносни вакујум на мјесту гдје су досад биле америчке снаге.

(Спутњик)

Коментари / 0

Оставите коментар