Вучић: Будућност Србије приоритет

Предсједник Србије и предсједник СНС Александар Вучић изјавио је данас да не може да потврди, али ни одбаци могућност одржавања превремених избора, додајући да ће то зависити од многих других ствари које се тичу будућности Србије.

Србија 21.01.2019 | 09:15
Вучић: Будућност Србије приоритет
Вучић је, гостујући у јутарњем дневнику РТС-а, казао да је за њега најважније да Србију води у добром смјеру, да отварају фабрике, да имају највећи могући раст, да смањују незапосленост, повећавају плате и пензије.

– Та одлука компликована. Ићи ћемо на Предсједништво странке и Главни одбор, али то није страначко питање. У врху странке су сви за одржавање избора. Људи показују нестрпљење јер морају да ћуте, на увреде људи који су гласни који мисле да се снага огледа у децибелима, и увредама. Наши људи показују нестрпљење што није добро. Не одбацујем изборе као могућност и идеју. Зависиће о многих других ствари које се тичу будућности Србије – објаснио је он.

Вучић је казао да СНС истраживања ради не само на мјесечном, седмичном него понекад и дневном нивоу и да су бројке боље од 55 одсто.

– Људе не интересује колико ћете да вичете, са колико јаја или каменица погодити неку зграду. Супер је што сте погодили јајетом неку зграду, мораћемо да очистимо и платимо. Постоји жестока идејно идеолошка борба код опозиције да ли да нас гађају јајима или каменицама, хоће ли да нас бију, стијељају или лустрирају. Постоји велика борба код њих. Ðилас који је 500 милиона опљачкао за пет година на власти, вријеђао је и нападао сада младе људе. Каже дјеца су му била ту, њих си само ти угрожавао. Говорили су ти само да си лопов. Једино што си рекао је псовање мајке, а када ни то није вредело онда си скочио на њих да се бијеш – рекао је Вучић. 

Он је подсјетио да је и сам био изложен вријеђањима.

– Хоћете сваког дана када кажу да сам Хитлер и Пиноче, дјецу ми вријеђали и преко насловних страна, да бијем људе около. То показује да неки немају политику и да им је једина идеја и идеологија како да се дочепају власти. Да причају о фабрикама не могу јер нису отворили ниједну, а затворили на хиљаде – објаснио је он додајући да то људи препознају.

Рекао је да су протести након предсједничких избора показали да један дио људи живи у свијету свог круга друштвене мреже и да нису ни познавали људе који би другачије гласали, а онда се десило да је СНС на поновљеним изборима освојио највише гласова, и то их је навело да се запитају о ставарности.

– Чуо сам и добре ствари од дела оних који учествују на протестима, а то нису политичари који желе само да се дочепају новца, а то је “ајмо да радимо нешто на институцијама”. Институције се не јачају псовањем мајке, жени Оливера Ивановића рећи, само што им се не свиђа шта прича, да је ђаво, пријетите силовањем Ани Брнабић, или дјеци рећи ‘”имате 20 година, знају ли родитељи гдје сте'”, а онда их отјерати у мајчину – рекао је он.

Вучић је додао да прихвата протесте, јер они на најбољи начин откривају како неки немају политику.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

21.01.2019 08:38

Па кад је тако добро,цудо народ трази изборе...Е САД МЕ ЗАНИМА,ДА ЛИ ЦЕ И ПО ТОМ ПИТАЊУ ЕКИПА ИЗ РС КОПИРАТИ СРБИЈУ,КАО СТО СТАЛНО МЛАТЕ..ХАХАХАХАХА..ЦИК САДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуx

21.01.2019 08:41

Будућност су ваљда дјеца и омладина која бјеже из Србије и БиХ, а територија сама по себи је изгубљена ако нико не живи на њој...мука ми је од ових апсурдистичких изјава, а и фаце кад им видим, те бесрамне смјешке и бахатост...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

21.01.2019 13:00

Манипуланту ко је се мјесао у изборе у БиХ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ивица

21.01.2019 17:43

Ма иди бре , па се лећи ! То слушамо већ 20 година ? Сви ви политићари рецитирате исту прићу и тако годинама ? А од свега тога све више беде и зла !