Сви чекају насљедника ЦР7, а Реал доводи штопера!

И то за 50 милиона евра. . . !

Фудбал 22.01.2019 | 17:15
Сви чекају насљедника ЦР7, а Реал доводи штопера!
Распитивали су се Ливерпул и Манчестер јунајтед, а Реал Мадрид је први чуо "ДА".

Како преноси шпански лист "Ас", троструки узастопни шампион Европе договорио је услове сарадње са талентованим штопером Едером Милитаом (21) из Порта, па ће Реал активирати "излазну клаузулу" из његовог уговора за 50 милиона евра.

Милитао ће остати у Порту до краја текуће сезоне и потом се преселити на "Бернабеуу", чиме ће и званично почети "реновирање" тима за наступајућу 2019/20.

Очекивало се да ће Реал прво пронаћи фудбалера који ће заменити Кристијана Роналда, међутим Флорентино Перез очигледно још увек бира између неколико кандидата, или чека крај сезоне када ће бити јасније да ли ће кренути у атак на Кејна или Азара или Нејмара или Икардија или Мбапеа...

Или можда више њих!

У међувремену, наставили су добро пословање с Портом из ког су довели три најскупља дефанзивца у историји клуба.

Прво је то био Пепе који се 2008. године преселио у Мадрид и ту провео десет наредних сезона за 30 милиона евра, неуспешнију кампању имао је Данило (32 милиона), док ћемо видети каква судбина чека 50 милиона вредног штопера Едера Милитаа.

Овај момак је у Порто стигао у августу 2018. године из Сао Паула, а већ после месец дана позван је у репрезентацију Бразила.

За "змајеве" је одиграо 25 мечева ове сезоне и дао два гола.

ТРЕНУТНИ РОСТЕР ШТОПЕРА

Реал Мадрид тренутно у погону има само четворицу штопера. Најискуснији је Серхио Рамос који ће у марту прославити 33. рођендан, док је уз њега у једног од најбољих дефанзиваца света стасавао Рафаел Варан (25). Ту је и универзалац Начо Фернандез (29), док се од младог Хесуса Ваљеха (22) очекивало много више, међутим од повратка из Франкфурта често је био повређен. А и када није био, правио је велике грешке...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар