Жозе је краљ анегдота: Овако се крио у корпи за веш!

"Давио сам се!", препричао је Мурињо сјајну анегдоту са меча Челсија и Бајерна у Лиги шампиона.

Фудбал 21.01.2019 | 22:00
Жозе је краљ анегдота: Овако се крио у корпи за веш!
Тешко ћете чути да неко нема мишљење о Жозеу Мурињу!

"Господин Специјални" изазива или позитивну или негативну реакцију, нема шансе да не останете равнодушни на њега, а у претходних неколико година чешће смо навикли да виђамо ону негативну страну његове личности уместо оне пријатније...

Откако је остао без посла у Манчестер јунајтеду био је ван фокуса медија, евентуално би се у новинама његово име повезивало са Интером или Реал Мадридом, а многи су с нестрпљењем чекали његов повратак на "мале екране" овог викенда када је прихватио позив телевизије "БеИн Спортс", да као стручни консултант анализира утакмице Премијер лиге.

Очекивало се да ће "пецнути" свој бивши клуб, имати гневну реакцију на играче који су га изневерили на Олд Трафорду, али уместо тога био је насмејан како га дуго нисмо видели.

И испричао је сјајну анегдоту из периода када је био у Челсију!

У свом првом мандату на "Стамфорд бриџу" имао је тежак задатак у Лиги шампиона против Бајерна (2004/05), када га је УЕФА казнила с два меча суспензије због понашања на мечу осмине финала против Барселоне, тако да није могао да буде уз своје играче...

Ипак, Жозе Мурињо је нашао начин - сакрио се у корпу за веш у свлачионици.

Урбана легенда о овоме кружила је годинама, а Жозе Мурињо је први пут јавно признао да је "преварио систем" и да се на тај начин нашао с играчима пред меч који су и добили (4:2).

"Да, истина је!", казао је Мурињо уз осмех саговорника.

"Не могу да се сетим чија је идеја била, али сећам се да је то био велики меч против Бајерна када сам морао да будем с играчима. И био сам!", додао је Мурињо који је застао и одао знак да не жели до краја да исприча причу, али се потом предомислио.

"Испричаћу вам...".

"Отишао сам у свлачионицу током дана, а меч је био увече. Хтео сам само да будем тамо са играчима, али знао сам одмах да ће проблем бити како ћу напустити просторије после тога. Ипак, економ Стјуарт Бенистер и ја смо се досетили - ставио ме је у металну корпу за веш!", казао је Мурињо и потом руком показао да је била мало отворена како би могао да дише.

"Међутим, када је економ кренуо да износи то са стадиона, наишли су људи из УЕФА који су мислили да сам био на стадиону, па је морао да затвори корпу!".

"Нисам могао да дишем, када је коначно отворио корпу ДАВИО САМ СЕ. Био сам клаустрофобичан, умирао сам у тој корпи", казао је Мурињо.

А колико ли је само оних анегдота из каријере које не сме да исприча...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар