ПЛ: Митар се "рвао" цео меч, али узалуд!

Тотенхем није био тако опасан без Харија Кејна, а да невоља буде још већа у току сусрета на "Котиџу" повредио се и Деле Али. Ипак, могу да се радују победи у надокнади времена! Ипак зависе од Харија! Магични Винкс украо бодове у 93. минуту! Велика победа за за борбени тим Маурисија Покетина.  Фулам све ближи Чемпионшипу – Винкс јунак Тотенхема у 93'! Фудбалери Тотенхема савладали су Фулам 2:1 после драматичне завршнице на Крејвен Котиџу у 23. колу Премијер лиге.

Фудбал 20.01.2019 | 19:50
ПЛ: Митар се "рвао" цео меч, али узалуд!
Домаћин је повео аутоголом Фернанда Љорентеа, који је добио шансу у стартној постави Спурса због повреде Харија Кејна.

Гости су доминирали у наставку, да би изједначили у шестом минуту другог полувремена преко Делеа Алија, који користи сјајан центаршута Кристијана Ериксена.

Тотенхем је снажно притискао одбрану Фулама до краја меча, да би пет минута пре краја остао без Алија, који је повредио бутни мишић. 

Када је изгледало да ће Фулам да одоли градском ривалу, одбрана тима Клаудија Ранијерија је опет "заблистала", те омогућила Харију Винксу да у последњим секундима меча донесе тријумф "Певцима". 

Целу утакмицу за Фулам одиграо је Александар Митровић, који је правио доста проблема одбрани Тотенхема, посебно Санчезу који му је тешко парирао у физичким дуелима, али је успео да га спречи да постигне гол. 

Тотенхем је остварио важну победу у борби за пласман у Лигу шампиона, чува трећу позицију на којој има четири бода више од Челсија, а по седам од изазивала "испод црте" Арсенала и Манчестер јунајтеда. 

С друге стране, Фулам је поражен трећи меч у низу па је све даље од опстанка, претпоследњи је на табели са седам бодова од најближег тима из сигурне зоне – Њукасла. 

У следећем колу Тотенхем дочекује Вотфорд, док Фулам чека Брајтон.

Какав тренутак за "првенац" ове сезоне!

Хари Винкс је у 93. минуту постигао победоносни гол за Тотенхем на тешком гостовању на "Котиџу" којим је његова екипа остала у каквој-таквој потери за Ситијем и Ливерпулом, а Фулам је још једном остао без важног бода потребног у борби за опстанак - 2:1 (0:1).

У првом мечу од повреде Харија Кејна одмах се видело колико Спурсима недостаје његова "крволочност" пред противничким голом, а да невоља буде већа по Маурисија Покетина у финишу меча на "Крејвен Котиџу" у боловима у бутном мишићу терен је напустио и Деле Али, међутим и без њега на терену успели су да тријумфују против недовољно доброг тима Клаудија Ранијерија.

Проблеме у "крњем" Тотенхему уочио је Фулам који је повео аутоголом Фернанда Љорентеа у 17. минуту, недуго потом нису имали среће да буде признат погодак Александра Митровића из "малог офсајда", да би у наставку потпуно пали...

Деле Али је у 51. минуту поравнао резултат на семафору, пречку је затресао Дани Роуз, док је велику шансу пре гола Харија Винкса главом - имао и "умало трагичар" Љоренте.

Утакмицу је обележила и деведесетоминутна борба Александра Митровића са штопером гостију Давинсоном Санчезом, тако да су њих двојица често били у "рвачким позама", на шта је више приговора имао српски нападач

Арбитар је ретко када видео фаул на њему што је фрустрирало најбољег стрелца тима, а у једном тренутку је дуел прерастао у гуркање, када су обојица добили по жути картон.

Висио је Тотенхем на Крејвен Котиџу до 93. минута, а онда је ствари у своје руке поново узео Хари. Али не Кејн који је повређен, већ млађи имењак му Винкс који није могао да изабере бољи тренутак да постигне премијерлигашки првенац ове сезоне. Тешка, али заслужена победа Певаца над Фуламом и то после преокрета - 2:1.

Шта рећи, а не заплакати, да сте навијач Фулама. Одлично су се фудбалери Клаудија Ранијерија борили вечерас, били надомак великог успеха против тима који је принуђен да игра без двојице главних офанзиваца - Кејна и Сона, али им се десила трагедија у последњим секундама.

Чекао се само последњи звиждук главног судије, Тотенхем је очајнички нападао, а центаршут резервисте Н'Кудуа, који се изненада појавио у тиму вечерас, пао је право на главу младог Винкса који је обрадовао гостујуће навијаче. Тренутак екстазе за једне и сломљеног срца за друге.    

Заслужили су Певци победу због напора који су уложили у других 45 минута. Имали су несрећу да од 17. јуре гол заостатка после неспретне реакције Љорентеа, који је после корнера матирао свог голмана Љориса.

Фулам је тада добио награду, у виду вођства за добар почетак и ангажовану игру у којој је предњачио новајлија из Бешикташа Рајан Бабел. Видело се вечерас да ће Холанђанин бити појачање за дављеника у Премијер лиги и да би могао у наставку сезоне да у тандему са Митровићем донесе опстанак Фуламу.

Бољи је био домаћин у првих 45 минута, Ширле је пропустио добру шансу за 2:0 у финишу првог дела кад му је Лорис одбранио, а  Митровићев гол из одбитка поништен је због офсајда у 41. минуту.

Боље је Тотенхем одиграо у наставку, а почетак другог дела обележило је брзо изједначење Певаца. Ериксен је центирао у свом стилу са десне стране, а на правом месту нашао се Деле Али који је главом поравнао на 1:1 у 52. минуту.

Занимљиво, ово му је четврти гол главом ове сезоне и он и Митровић су најбољи у том сегменту у Премијер лиги.

РЕЗУЛТАТИ 23. КОЛА:

Вулверхемптон - Лестер 4:3 (2:0)
/Жота 4, 64, 93, Бенет 12 - Греј 47, Коуди 51аг, Морган 87/

Борнмут - Вест Хем 2:0 (1:0)
/Вилсон 53, Кинг 90+1/

Ливерпул - Кристал Палас 4:3 (0:1)
/Салах 47, 78, Фирмино 53, Мане 90+2 - Таунсенд 36, Томкинс 65, Мајер 90+5/

Манчестер јунајтед - Брајтон 2:1 (2:0)
/Погба 27п, Рашфорд 42 - Грос 72/

Њукасл - Кардиф 3:0 (1:0)
/Шер 24, 63, Перез 90+3/

Саутемптон - Евертон 2:1 (0:0)
/Вард-Праус 50, Дињ 64аг - Сигурдсон 90+1/

Вотфорд - Барнли 0:0

Арсенал - Челси 2:0 (2:0)
/Лаказет 14, Кошелни 39/

у недељу

Хадерсфилд - Манчестер сити 0:3 (0:1)
/Данило 18, Сане 54, Стерлинг 56/

Фулам - Тотенхем 1:2 (1:0)
/Љоренте 17аг - Али 51, Винкс 90+3/

ТАБЕЛА: Ливерпул 60, Манчестер сити 56, Тотенхем 51, Челси 47, Арсенал 44, Манчестер јунајтед 44, Вотфорд 33, Вулверхемптон 32, Лестер 31, Вест Хем 31, Евертон 30, Борнмут 30, Брајтон 26, Кристал Палас 22, Барнли 22, Саутемптон 22, Њукасл 21, Кардиф 19, Фулам 14, Хадерсфилд 11 бодова.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар