БЛ: Ведо и Дуда гурају Херту ка Европи!

Грујић се вратио на терен, Херта прекинула низ без победа.  Фудбалери Херте славили су на гостовању у Нирнбергу 3:1, у првом мечу после зимске паузе у Бундеслиги.  Веома важни бодови тима из Берлина у борби за излазак на међународну сцену. Гол и асистенција бх. интернационалца, након паузе заиграо и Марко Грујић.

Фудбал 20.01.2019 | 19:30
БЛ: Ведо и Дуда гурају Херту ка Европи!
Вратио се Грујић, играо се Дуда, победила Херта! Берлински тим убедљив на гостовању против Нирнберга - 1:3.

Берлински тим је славио погоцима Ведада Ибишевића и двоструког стрелца Ондреја Дуде.

Осим гола, Ибишевић је био и асистент, док је два проигравања забележио Дави Зелке.

После вишенедељне паузе због повреде на терен се вратио српски репрезентативац Марко Грујић који је меч почео у стартној постави, па је замењен у 57. минуту. 

Херта је овом победом окончала низ од три меча без тријумфа и вратила се у борбу за пласман у Европу. 

С друге стране, Нирнберг је петим узастопним поразом закуцан за дно табеле. У следећем колу Херта дочекује Шалке, док Нирнберг гостује Мајнцу. 

Херта је у великом стилу отворила пролећну полусезону, победом на гостовању у Нирнбергу од 3:1. Екипа Пала Дардаија заслужено је поразила ужасног домаћина, тим који се понаша као да је већ испао из Бундеслиге и да се спрема за живот у Цвајти који га очекује ако се не поправи ускорије време.

Ништа у Нирнбергу не одише бундеслигашким духом. Стадион је полупразан, играчи испод просека, па су и резултати некако очекивани. А иначе ради се о једном од најтрофејнијих немачких клубова и деветоструком шампиону.

Пораз Нирнберга наговестио је данас Ведад Ибишевић. Поново је Босанац показао како убојиту десницу има, а акцију је започео Марко Грујић, који је додао до Зелкеа, а овај спојио свог центарфора с голом у 15. минуту. Нирнберг је успео да узврати преко капитена Беренса у у 42. минуту и то је било то што смо видели од Нирнберга данас.

Херта их је у другом полувремену потпуно наидграла, а два лепа гола постигао је Словак Ондреј Дудакоји је и ово пролеће отворио као и јесен са два гола.

Истина пала му је форма у новембру и децембру, изугбио је и место у тиму, али када се освежио и одморио показао је да поседује сјајан шут па је два пута мајсторски ударцима са дитанце матирао голмана Нирнберга Кристијана Матенију.

Марко Грујић је данас био стартер за Херту први пут од 8. децембра и повреде скочног зглоба. Одиграо је сасвим солидних 57 минута након којих је уступио место резервисти Владимиру Дариди.

Без већих проблема, фудбалери Херте освојили су три бода у Нирнбергу, против индиспонираног истоименог домаћина, који је забиљежио пети узастопни пораз у Бундеслиги.

Тим из Берлина славио је 3:1 головима Ведада Ибишевића, који је био и асистент, те двоструког стријелца Ондреја Дуде, док се са два додавања за гол истакао и Дави Зелке.

Изабраници Пала Дардаија тако су наставили потјеру за мјестима која на крају сезоне воде на међународну сцену. Утјешни гол за "фењераша" постигао је Хано Беренс.

Већим дијелом меча доминирали су гости, у чијим редовима је, послије паузе од скоро 40 дана због повреде, заиграо Марко Грујић.

Херта је повела у 15. минуту након сјајног дуплог паса Ибишевића и Зелкеа, којим су избацили комплетну одбрану домаћих. Бх. интернационалац прецизно је шутирао и постигао седми овосезонски гол.

Ипак, у финишу првог полувремена, посљедњепласирани тим лиге успио је да врати ствари на почетак, када је мрежу тима из Берлина затресао Беренс.

Нирнберг, који је већ 12 утакмица без побједе у Бундеслиги, ипак није успио сачувати своју мрежу у наставку.

Након само пет минута у другом полувремену, Ибишевић је асистирао, а Дуда вратио предност гостима, да би исти играч 20 минута касније поставио коначних 1:3, деветим голом у сезони.

Тим из њемачке престонице сада на свом конту има 47 бодова, један мање од шестопласираног Волфсбурга, који вечерас гостовањем у Гелзенкирхену против Шалкеа затвара 18. коло.

БУНДЕСЛИГА - 18. КОЛО:

Нирнберг - Херта 1:3 (1:1)
/Беренс 42 - Ибишевић 15, Дуда 50, 70/

Шалке - Волфсбург (18.00)

Одиграно у суботу:

Аугзбург - Фортуна 1:2 (0:1)
/Шмид 64 - Дукш 45, Раман 89/

Бајер Леверкузен - Борусија Менхенгладбах 0:1 (0:1)
/Пли 37/

Ајнтрахт - Фрајбург 3:1 (3:0)
/Халер 36, Ребић 40, Јовић 45 - Петерсен 69/

Хановер - Вердер 0:1 (0:1)
/Рашица 32/

Штутгарт - Мајнц 2:3 (0:2)
/Гонзалес 83, 85 - Аскасибар 22, Матета 28, Хак 72/

РБ Лајпциг - Борусија Дортмунд 0:1 (0:1)
/Витсел 19/

Одиграно у петак:

Хофенхајм - Бајерн Минхен 1:3 (0:2)
/Шулц 59 - Горецка 35, 45+1, Левандовски 87/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 45, Бајерн Михнен 39, Борусија Менхенгладбах 36, РБ Лајпциг 31, Ајнтрахт 30, Волфсбург (-1) 28, Херта 27, Хофенхајм 25, Вердер 25, Бајер Леверкузен 24, Мајнц 24, Фрајбург 21, Фортуна 21, Шалке (-1) 18, Аугзбург 15, Штутгарт 14, Хановер 11, Нирнберг 11.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар