Шаповалов: Новак ми је рекао...

Задовољство је играти против тебе! Млади кандски тенисер, Денис Шаповалов, причао је после меча са Новаком Ђоковићем о значају играња против најбољих играча на свету.

Тенис 20.01.2019 | 15:30
Шаповалов: Новак ми је рекао...
Шаповалов има само деветнаест година и тек се пробија у свету тениса.

У трећем колу Аустралијан опена није имао много шансе јер је играо против српског тенисера, али како каже било му је задовољство. Новинари су га питали шта му је Ђоковић рекао на мрежи када се меч завршио, а он им је одговорио:

"Само ми је рекао да му је било задовољство што је играо против мене. Али, искрено, задовољство је било моје... Као што сам раније рекао, играти против шампиона као што је он, на оваквом терену и овој сцени је остварење сна. Током меча сам имао осмех на лицу, уживао сам на терену". 

Канађин се сматра за једног од најталентованијих тенисера и у трећем колу је Ђоковићу успео да освоји сет. 

"У исто време желим и да се надмећем са оваквим момцима. Морам да будем физички спреман за овакве типове мечева. Мислим да се полаком и навикавам. Срећан сам што могу доста научити из овог меча", казао је Шаповалов. 

Канађанин је додао да Новак противнику ништа не даје, све мора да заради. 

"Он је момак који вам не даје много прилика. Искрено, не даје вам ништа. Морате да буде у мечу од старта па до краја, у сваком гему. Уколико имате неки пад, он ће то искористити. Зато је толико добар, најбољи тенисер на свету", рекао је Денис и закључио: 

"За њега је ово био само још један меч, док је за мене било нешто о чему сам сањао. Срећан сам што сам у трећем сету успео да се смирим, сервирао сам мало боље и играо своју игру. У четвртом сету сте видели да ми је фалило енергије, он је добро кренуо и то је искористио".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар