"Орден је посветио прецима из Бугојна"

- Посебно ми је мило што је рекао коме поклања орден. Када ми је јавио, рекао је да ће га посветити мени, а ја сам одмах рекао: "Не мени, него прецима, Вучићима из Бугојна. "

Србија 20.01.2019 | 09:41
"Орден је посветио прецима из Бугојна"
Отац предсједника Србије Анђелко Вучић рекао је да је прошлог четвртка, када је његов син добио орден од руског предсједника Владимира Путина, био радостан и бескрајно поносан, али додаје да тај орден представља и признање Србији.

– Ово је признање Србији, стицајем околности Алаксандар је ту, ми смо родитељи, али због свега тога можете замислити шта значи родитељима. Значи много – рекао је Анђелко Вучић за Курир.

Додјелу ордена Светог Александра Невског свом сину пратио је из породичног дома са супругом Ангелином, а у гостима им је била и руска телевизија.

– Ангелина је онако мајчински отворила душу док смо то пратили. Наравно, били смо узбуђени, с разлогом, имајући у виду који је орден и од кога – рекао је Анђелко Вучић, додавши да им је друштво правила кћерка млађег сина Андреја, док су Данило и Милица били у колони са осталим учесницима који су жељели да поздраве Путина код Храма Светог Саве.

– И ја сам им се прикључио касније послије подне – каже Анђелко Вучић.

Он каже и да се усхићење, праћено родитељским сузама, није могло сакрити.

– Носталгија је ближа нама старијима. Сјетим се свих мојих старијих, и браће и стрица… Сјетим се и шта сам из њихових прича слушао. О свом оцу и његовом односу према тадашњој Русији, односно ШСР-у. Та блискост православна увукла је и њега – каже Анђелко Вучић. 

За оца предсједника Србије у четвртак се десио још један узбудљив тренутак, јер је упознао предсједника Путина.

– Нисам наметљив и нисам желио да прилазим, али онда су ми људи из протокола понудили и наравно да сам био јако радостан што видим Путина тако непосредно, очи у очи. Онако како сам га и замишљао, не великог, али чврстог. Стегао ми је руку објема рукама… Погледао ме је право у очи, честитао и захвалио. То је догађај који мало ко може да доживи. Пун сам и задовољан што сам га срео. Човјеку у мојим годинама, а нису мале, то је велика ствар – рекао је Анђелко Вучић.

Објашњава и колико му је значило што орден носи име Александра Невског, а како каже, јос више списак великана који су ово признање понијели.

– Говоримо о друштву Обреновића, Карађорђевића и о можда највећем дипломати Николи Пашићу, а од тада је прошло ево ускоро 105 година. То је орден и признање Србији која јесте ту каква јесте и заслужује је то баш таква каква јесте. Надајмо се да ће остати и даље непристрасна или пристрасна и за једне и за друге, дакле и за оне где Сунце излази и гдје залази – рекао је Анђелко Вучић.

Он је додао и да му је посебно мило како је утицао на посвету коју је предсједник Србије изговорио приликом додјеле ордена.

– Када ми је јавио, рекао је да ће га посветити мени, а ја сам одмах рекао: ”Не мени, него прецима, Вучићима из Бугојна”. Он је орден посветио прецима из Чипуљића гдје су живјели мој отац, стриц… – каже Анђелко Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

XXЛ

20.01.2019 08:52

КАКВИ ЦОВЈЕЦЕ ПРЕЦИ..О ЦЕМУ ПРИЦАС??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре XXЛ

20.01.2019 11:44

Цовјек који непостује претке нема будуцност.

Name

Ја

20.01.2019 08:57

Историја Србије поциње од Вуцица!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

20.01.2019 08:58

Орден је у реду,али ста је са Косовом и Метохијом,јел орден и 6 МИГ-ова замјена за Косово,људи моји!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

20.01.2019 12:25

Акцизе, војска Кос.паћемо укинути акцизе а за вој ,Кос . нико неће ни да пита, прошло е политико.

Name

XXЛ

20.01.2019 13:00

БРАВО БРКО..

Name

Патетика

20.01.2019 09:04

Па зашто си напустио Бугојно послије Другог Сјетског рата? Зашто ниси послије овог рата обновио кућу па обишао пар пута годишње? Гледам нпр. повратнике муслимане по Приједору сви су обновили куће то су огромна насеља углавном празна. Али куће обновљење и сваке године дођу на своја огњишта на 15 дана и подсјете се одакле потичу и на томе им скидам капу имају правао на то и нико им не може одузети њихово. Ти људи долазе из иностранства, а ти из Београда не можеш доћи? Постоји легенда гдје Србин са Косова прода земљу и кућу за велику суму новца Албанцу, у Београду купи стан и пословни простор, а онда наручује пјесму у кафани ко да ми оте из моје душе Косово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невјероватно

20.01.2019 09:09

Причаш то из Београда па господине врати се у Бугојно. Какву поруку шаљес Србима на сјеверу Косова?

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

20.01.2019 12:59

БРАВООООО.

Name

Војо

20.01.2019 09:27

Циркус

ОДГОВОРИТЕ
Name

паковање

20.01.2019 10:30

Није злато све сто сија .

ОДГОВОРИТЕ
Name

е да да

20.01.2019 13:40

Прица у празно ..само бла бла бла..какав отац такав син..Ко дјеца кад се играју ..стим сто ова њихова игра коста нас обицан народ...Ал Додика диктатора и пљацкаса нису превазисли ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОЈКО

20.01.2019 15:14

СТО О ЦЕМУ ПРИЦА ПА ВУЦИЦ ЈЕ ГОСПОДО ПОРИЈЕКЛОМ ИЗ БИХ РОДНО МЈЕСТО БУГОЈНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЗ

21.01.2019 17:06

одлично, , ,Србин је Србин,а нема везе где је пре живео и одакле је дошао, ,Битно да воли и поштује садашњу државу.Сад им бројите крвна зрнца,Шт имате од тога.Не делите се Срби.!

ОДГОВОРИТЕ