Открила шокантне детаље бјекства

Бивша мексичка политичарка и љубавница Хоакина “Ел Чапа” Гузмана свједочила је на његовом суђењу о томе како је бјежала са њим потпуно голим кроз тунел док су их јуриле америчке и мексичке полицијске снаге, прије него што су га 2014. године заробили.  

Свијет 19.01.2019 | 21:52
Открила шокантне детаље бјекства
Такође, она је указала и на то да има и дијете са њим.

Лусеро Гвадалупе Санчес Лопес хистерично је јецала док је у пороти у Њујорку говорила о својој афери са шефом Синалоа картела, док се његова супруга, бивша мисица Ема Коронел смијала и ругала јој се.

– До данашњег дана, ја сам збуњена јер сам мислила да смо у романтичној вези – рекла је 29-годишња Лусеро.

На то је Гузманова супруга фркнула и гласно се насмијала.

Санчесова је рекла суду како ју је 61-годишњи нарко-бос, чије је суђење почело у новембру, навео на живот у криминалу, пише британски Телеграф.

Као млада политичарка у мексичкој држави Синалоа, Санчесова је упознала боса картела 2010. године и до сљедеће године је била његов чест гост док се крио у планинама и у одмаралишту Кабо Сан Лукас.

– Понекад сам га вољела, а понекад нисам – рекла је она.

На суду у Бруклину она је и подијелила са поротницима поруке које су размјењивали, а које показују да би је он убио ако помисли да је то неопходно.

– Мафија убија људе који не плац́ају или људе који су издајице, али не ако си озбиљна, љубави. Лажи су оно што узрокује проблеме. Немој да лажеш и људи ц́е увијек видјети добро, љубави. Увијек запамти то. Кажем ти ово јер те волим – писао јој је он.

Његова љубавница је на суђењу рекла да се “осјец́ала угрожено” и да се плаши да би могао да је повриједи. Она му је рекла да “не ради ништа лоше”, али је он увијек био сумњичав.

Она је испричала и да би јој он заплијенио телефоне док би била код њега у посјети. 

Једном приликом, када га је његов секретар обавијестио да је његов сарадник Тио Вирго мртав, он јој је упутио језиво упозорење.

– Окренуо се и погледао ме и рекао ми нешто што ми се није свидјело. Рекао је да од тог тренутка ко год га изда, тај ће умријети. Без обзира на то да ли се ради о породици, или жени, умријеће – рекла је она.

Увидом у поруке које су размјењивали, чини се да се потврђују гласине да пар има дијете.

У једној поруци од прије седам година Санчесова је написала: “Ово је твој син”. Ел Чапо је наводно био веома поносан и написао “Здраво мали краљу”, наводи Дејли мејл”.

Вјерује се да је дијете названо Рубенсито, јер је то име спомињано у другим порукама, док су њих двоје организовали своје послове са дрогом.

“Пољубац за обоје, за тебе и Рубенсита”, написао је он у једној од порука.

Једне ноћи у фебруару 2014. године док је била са њим у кући у Кулиакану, када су безбједносне снаге стигле, Гузман ју је повео кроз купатило, гдје је подигао каду и открио тајни мрачни тунел ка канализацији.

– Био је наг. Трчао је и оставио нас иза себе. Било је веома мрачно и била сам уплашена – испричала је она пороти.

Пратила га је неко вријеме по мраку и води, а њега су заробили убрзо након што су се раздвојили.

Ел Чапо је међутим 2015. године успио да побјегне из затвора, а затим је у јануару поново ухваћен и на крају изручен Америци. Санчесова је ухапшена 2017. године док је покушавала да побкегне из Мексика у САД.

Она је иначе почела везу са нарко босом док је његова супруга била трудна са близнакињама. Медији су је називали и Чаповом замјеницом. Очекује се да ће суђење Гусзману трајати до марта, преноси Блиц.

 (Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар