ПЛ: Арсенал дише за врат све лошијем Челсију!

Рутинска победа Арсенала у дербију Лондона.  Фудбалери Арсенала победили су Челси са 2:0 у 23. колу Премијер лиге.  "Тобџије" обавиле посао већ у првом полувремену лондонског дербија и сада заједно са Манчестер јунајтедом озбиљно угрожавају Саријев тим на четвртој позицији.  Арсеналов докторски дерби, Челси ће висити за Лигу шампиона! Тобџије очитале лекцију градском ривалу.

Фудбал 19.01.2019 | 21:14
ПЛ: Арсенал дише за врат све лошијем Челсију!
Изабраници Унаја Емерија остварили су важан тријумф и сада имају исти број бодова као Јунајтед и три мање од "Плаваца".

У великом дербију Лондона "тобџије" су брзо успеле да дођу до предности и у наставку меча гледали смо како Челси покушава да дође до гола.

Лаказет у 14. и Косјелни у 39. минуту били су стрелци за Арсенал који је заслужено освојио сва три бода. 

Челси је покушавао, али имали су само један шут у оквир гола што доста говори о њиховој иницијативи. 

Арсенал у наредном колу чека Кардиф, док Челси гостује Борнмуту.

Има живота и амбиције у Емеријевом Арсеналу!

Три недеље после дебакла на гостовању у Ливерпулу (5:1), "тобџије" су славиле сигурну победу над Челсијем - 2:0 (2:0) у дербију 23. кола Премијер лиге - и показале да разлика у односу на преосталих пет великана није ни изблиза велика као прошле сезоне, опроштајне за Арсена Венгера.

Александр Лаказет у 14. минуту је "пробушио" Кепу ударцем искоса уз ближу стативу, а коначан резултат поставио је Лоран Кошелни, када је главом у 39. минуту - намерно или случајно, није ни важно - лобовао голмана из Баскије.

Челси је имао лопту у ногама 64 одсто времена, али је упутио само један шут у оквир гола, што је забрињавајући податак за менаџера Мауриција Сарија. Његова екипа у последње време је имала боље резултате и бодовни учинак од приказаних игара, али то је у суботу на стадиону "Емирејтс" коначно дошло "на наплату".

Сада су Арсенал и захуктали Манчестер јунајтед само три бода иза и свакако могу да "намиришу" место које води у Лигу шампиона, што је нарочито за Јунајтед деловало практично немогуће пре само месец дана.

Шанса за смену на четвртој позицији указаће се већ у следећем колу, до кога ће Челси морати да одигра реванш полуфинала Лига купа против Тотенхема (24. јануара) и меч четврте рунде ФА купа против Шефилд Веднздеја (27. јануара).

Онда Саријева чета 30. јануара гостује Борнмуту, док су ривали дан раније на својим стадионима - Арсенал против Кардифа, а "црвени ђаволи" против Барнлија.

Једина лоша вест за Арсенал после победе у дербију је повреда офанзивног бека Ектора Бељерина, који је средином другог дела изнесен са терена. Страхује се да је само недељу дана после повратка у тим озбиљно повредио колено...

Уз ону победу над Тотенхемом, Арсенал је вечерас пруио можда и најбољу партију у сезони, Тобџије су апсолутно заслужено савладале градског ривала Челси и потпуно закувале борбу за Лигу шампиона – 2:0. Арсенал има исти број бодова ка Манчестер Јунајтед, а Челси је испред са само три бода више. Плавци озбиљно висе за Лигу шампиона ако наставе са оваквом формом...

Арсенал је био бољи, конкретнији, озбиљнији и у многим сгементима игре очитао фудбалску лекцију Саријевом тиму који одавно није лошије изгледао.

Емери је решио да нападне Челси тандемом Обамејан - Лаказет и да остави Озила на клупи, а да Рамзи игра „десетку“. Са друге стране, Сари је извео тим без класичног нападача. Морату нико није ни очекивао јер ће ускоро напустити клуб, али је изненађење било остављање Жируа на клупи. Са Азаром као најистуренијим уз Вилијана и Педра по крилима, Челси није успевао да направи проблеме Тобџијама.

Арсенал је разбио градског ривала у првих десетак минута. Челси није успевао да дође до даха, а шансе су промашивали Сократис, Обамејанг, Кошчиелни чији зицер је чудесно одбранио Кепа... Било је само питање момента колико ће Челси још успети да издржи и када ће Баск на голу Челсија да капитулира. Коначно, у 14. минуту је Арсенал дошао до заслуженог вођства.

После корнера је Лаказет примио лопту поред Педра и Алонса, лагано се окренуо и послао пројектил у ближу уаго Кепиног гола.

Једину добру шансу за Челси је имао Педро који је имао празан гол када је лобовао истрчалог Бернда Ленаали је промашио. Арсенал је наставио да игра боље и да ствара шансе, а 39. минуту је опет прекид био кобан по Плавце. Сократис је вратио лопту у казнени простор, а штопери Челсија заборавили Кошчиелног који са петерца не прашта...

Алонсо је погодио стативу у финишу првог полувремена и пропустио шансу да удахне живот слабом Челсију. Све до последњих петнаестак минута је Челси био безопасан са јаловим поседом лопте, а Еден Азар се није видео. Када су ушли Баркли, Жиру и Хадсон Одои, Челси је деловао нешто конкретније, али је Арсеналова одбрана одиграла можда и партију сезоне и спречила све атаке ка свом голу.

РЕЗУЛТАТИ 23. КОЛА:

Вулверхемптон - Лестер 4:3 (2:0)
/Жота 4, 64, 93, Бенет 12 - Греј 47, Коуди 51аг, Морган 87/

Борнмут - Вест Хем 2:0 (1:0)
/Вилсон 53, Кинг 90+1/

Ливерпул - Кристал Палас 4:3 (0:1)
/Салах 47, 78, Фирмино 53, Мане 90+2 - Таунсенд 36, Томкинс 65, Мајер 90+5/

Манчестер јунајтед - Брајтон 2:1 (2:0)
/Погба 27п, Рашфорд 42 - Грос 72/

Њукасл - Кардиф 3:0 (1:0)
/Шер 24, 63, Перез 90+3/

Саутемптон - Евертон 2:1 (0:0)
/Вард-Праус 50, Дињ 64аг - Сигурдсон 90+1/

Вотфорд - Барнли 0:0

Арсенал - Челси 2:0 (2:0)
/Лаказет 14, Кошелни 39/

у недељу

Хадерсфилд - Манчестер сити 14.30
Фулам - Тотенхем 17.00

ТАБЕЛА: Ливерпул 60, Манчестер сити (-1) 53, Тотенхем (-1) 48, Челси 47, Арсенал 44, Манчестер јунајтед 44, Вотфорд 33, Вулверхемптон 32, Лестер 31, Вест Хем 31, Евертон 30, Борнмут 30, Брајтон 26, Кристал Палас 22, Барнли 22, Саутемптон 22, Њукасл 21, Кардиф 19, Фулам (-1) 14, Хадерсфилд (-1) 11 бодова.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар