Препоносни Клоп: Ово је лудо, имамо 60 бодова!

Ливерпулов стратег осетио олакшање.

Фудбал 20.01.2019 | 14:15
Препоносни Клоп: Ово је лудо, имамо 60 бодова!
Намучио се Ливерпул против Кристал Паласа, морао два пута да јури резултат, али је успео да ишчупа три бода у трилеру са седам голова.

Иако његови изабраници нису били убедљиви, Ливерпулов стратег Јирген Клоп је веома поносан.

“Ово је огроман резултат. Осећам огромно олакшање. Имамо 60 бодова што је лудо. То је страшна бројка. Заиста сам поносан. Десиле су се неке ствари која нам нису баш биле потребне јер тренутно имамо мањак играча. Срећом, имамо и неколико дана паузе за њихов опоравак, рекао је Клоп после меча.  

Немац каже да је очекивао тежак посао против Паласа…

“Знали смо из разних разлога да ће ово бити тешка утакмица. Кристал Палас традиционално игра добро против Ливерпула. Физички су јака екипа и
било је јасно да нас чека нешто као у првом полувремену. Јако су добри у контранападима и прекидима. Заха је играч светске класе и када уђе у ситуације “један на један” онда сте у великој опасности. Али морамо да останемо позитивни. Губити са једним голом разлике није нешто страшно. Само је било потребно да победимо у другом полувремену и успели смо”.

Клоп се посебно пожалио на Паласове прекиде.

“Покушавали смо да контролишемпо утакмицу, али нисмо имали довољно стрпљења. Они нису ишли много са своје половине тако да смо покушавали да искористимо баш мало простора који су нам оставили. Имали су контранападе и преко њих стизали до прекида. Мислим да је код њиховог другог гола био фаул над Ван Дајком јер они често праве жестоке блокове код прекида. Имали смо среће код гола за 3:2, али са неким прекидима које су они имали у наставку. Била је драма до краја”, завршио је Клоп

И двоструки стрелац Мохамед Салах је задовољан са три бода.

“Искрено, очекивали смо тежак меч. Али они су баш играли добро и били компактни. На крају, најважнији је резултат. Није лепо примити три гола, али морамо да наставимо даље. Морамо да будемо ментално јаки. У тешком смо периоду и треба да останемо јаки”, истакао је Салах.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар