Занимљив Нинковићев интервју за Газету...

О вечитом дербију, броју 11, надимку Џиги, интересовању Наполија, голу против Милана… Као и о још неким темама и изазовима са учењем италијанског језика. . .

Фудбал 22.01.2019 | 22:30
Занимљив Нинковићев интервју за Газету...
Никола Нинковић има 24 година, мада би по његовом стажу на терену многи помислили да има и више.  Поникао је у фудбалској школи црно-белих, у јулу 2011. је потписао први професионални уговор, на пет година са црно-белима. У дресу Партизана играо је све до 2016. године када се отиснуо у Италију где је и сада.

Нинковић је сада у Асколију где има уговор со 2021. године. За овај тим одиграо је 16 утакмица, дао је два гола и има четири асистенције у Серији Б.

Бивши фудбалер Партизана дао је интервју за Газету дело Спорт где се дотакао неких занимљивих тема.

"Проблеми са повредама ми нису давали одмора, али у Асколију сам добро. Играм у континуитету и показаћу своје најбоље квалитете", рекао је Нинковић.

Стеван Јоветић је још док је играо у Интеру рекао свима да би требало да заокруже име момка из Партизана,
Николе Нинковића.

"Јо-јо и ја се знамо много година. Он је такође дошао врло млад у Београд, а Партизан има једну од најбољих фудбалских школа на свету".

Поменуо је Јоветић и неке рекорде...

"Да, 2012. године, када сам имао 17, постао сам најмлађи капитен у историји Партизана и српске лиге, и то тако што сам био бољи од Стевана само за неколико дана".

Наравно, српски играчи у иностранству често добијају питање везано за вечити дерби. Ни Нинковић није био изузетак.

"Атмосфера је невероватна, тешко је то описати. Навијачи два клуба живе за те утакмице. Ја сам навијао за Партизан откако сам био дете, као и мој отац. Стигао сам у тај клуб са седам година".

Оставио је Нинковић трага и као дебитант у квалификацијама за Лиги шампиона (у јулу 2011. године) када је имао 16 година.

"Када ми је речено да ћу на терен осећао сам притисак, то је нормално. Али, када сам почео да играм све је прошло. Нажалост сећам се да смо касније испали од Генка са Кевином Де Брујнеом".

Имао је Нинковић и интересовање Наполија.

"Тамо бих такође зарадио више, али у таквој екипи никада не бих пронашао место да играм. Били су веома јаки, а мени је било потребно да играм".

Нинковић је прешао у Ђенову, али је био прослеђен на позајмицу у Кјево.

"Стигао сам последњег дана јануарског прелазног рока у тим који је имао механизме који су развијани годинама. Потешкоће са језиком су учиниле преостало".

Исте потешкоће су га чекале и у Ђенови.

"Једног дана на тренингу нисам разумео како да одрадим вежбу коју је Јурић тражио да урадим. ´Немогуће, овде си већ шест месеци и још ниси научио италијански´.

Популарни Џиги је дао гол против Милана у победи од 3:0 на Марасију.

"Никада га нећу заборавити. Донарума је био на голу. Откад сам био дете, поред наравно Партизана, навијао сам и за Милан".

Надимак Џиги, шта значи?

"То су ми дали другари када сам био мали и остао је тако свуда где сам играо. У Италији ме сви зову Нинко, а у Србији када би ме неко позвао Нинко, не бих се ни окренуо. Тамо сам за све Џиги".

Носиш број 11 у Асколију?

"То мије омиљени број, носио сам га и у Партизану. Ако могу да бирам узмем увек њега. У Емполију је рецимо био заузет па сам одабрао број 27".

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар