Руни савјетује Манчестер: Покетино, нико други!

"Маза" има разумевања и за Солскјаера, али мисли да би Јунајтед морао да доведе Маурисија Покетина из Тотенхема.

Фудбал 22.01.2019 | 16:45
Руни савјетује Манчестер: Покетино, нико други!
Оле Гунар Солскјер је имао фантастичан почетак тренерског мандата на клупи Манчестер јунајтеда, па се већ сада прича о томе да би му требало дати и уговор за стално...

"Убица дечјег лица" је на "Олд Трафорд" стигао као "позајмљени" тренер норвешког Молдеа, како би као вршилац дужности актуелну сезону привео крају, а потом врелу столицу препустио неком искуснијем, међутим уколико Јунајтед настави да игра добро као до сада, никакво изненађење не би било да клуб одустане од трке за Зинедином Зиданом или Маурисијом Покетином.

То је став доброг дела навијача "црвених ђавола", али се поводом овог случаја огласио и легендарни Вејн Руни понудивши своју идеју за будућност клуба.

"Наравно, треба пружити подршку Олеу и то је нешто што ће власници урадити... Али, ако бих имао прилику некога да доведе, кренуо бих на Маурисија Покетина", рекао је "Маза".

У интервјуу за ЕСПН, садашњи фудбалер америчког Д.Ц. Јунајтеда, истакао је да му се код Аргентинца на клупи Тотенхема највише свиђа како је младе фудбалере увео у први тим, а то је нешто што је било специфично и код Алекса Фергусона.

"У претходних тридесетак година, од Фергусона, Јунајтед се базирао на младим играчима из наше школе. Мислим да је Покетино успео да добије најбоље из својих играча... Видите те који су се 'пробили' у Тотенхему, као и у Саутемптону, који сада играју за своје државне тимове".

"Испуњава баш све услове за тренера Манчестер јунајтеда", нагласио је Руни.

Енглески фудбалер је додао и да игра Манчестер јунајтеда за време Жозеа Муриња "није била лепа за гледање", као и да је очигледно било да играчи нису били задовољни.

"Мислим да је Солскјер изашао пред играче и рекао им да само уживају. Па да Роналду и Месију кажете морате да играте овде, да радите ово или оно, ни они не би били исти играчи. Ако играш већ у Манчестер јунајтеду, довољно си добар за тај ниво и већ знаш шта треба да радиш на терену. Потребни су наравно мали детаљи, али је најважније да играчи уживају када играју", казао је Руни који је последњу сезону у дресу "црвених ђавола" одрадио у првој Мурињовој на Олд Трафорду.

У току ње био је полако премештан на клупу, а такође је често играо и на месту централног везног фудбалера, далеко испод "оних" дана као нападач.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар