Ђоковић о опомени и мечу са Шаповаловим...

Нисам себи смео да дозволим да ме избаце из такта! Новак Ђоковић је задовољан како је одиграо меч против Дениса Шаповалова у трећем колу Аустралијан Опена.

Тенис 14.01.2019 | 19:45
Ђоковић о опомени и мечу са Шаповаловим...
Истина, морао је беспотребно да игра у четири сета, јер је у трећем пропустио предност од 4:1, али како год било, најважније је да је прескочио и трећу препреку у Мелбурну.

Шаповалов је играч који много обећава, али чини се да је још "кратак" у односу на Новака у смислу нивоа игре, тако да ће за њега ово бити велико искуство.

"Ако бих морао да издвијим нешто из овог меча што је било позитивно, мислим да је то била нека чврстина и концентрација у неким моментима. Оно што је мало мање позитивно је то што сам дозволио себи, а и њему да се врати у меч тиме што сам се изнервирао и просто изгубио фокус и концентрацију. Ту нисам баш задовољан, зато што имам много искуства у тим одређеним ситуацијама. Играм већ 15 година на том врхунском нивоу. То је што о чему ћу размислити и дефинитивно се постарати да се то не догоди следећи пут ако дођем поново у ту ситуацију", изјавио је Ђоковић. 

Новак је анализирао и одређене елементе игре, било је ствари којима је био задовољан, неке опет захтевају више пажње. 

"Сервис је био мало слабији него у претходна два меча. У односу на проценат убаченог првог сервиса мислим да је требало да буде мало боље. Други сервис, нарочито на другу страну је био одличан. Нисам му дозвољавао да буде превише агресиван на мој други сервис, стајао сам близу линије и кад је он ретернирао дубоко. Прилично сам брзо хватао те лопте и нисам губио позицију на терену. Изузев тих четири или пет гемова које сам изгубио заредом, мислим да је меч био заиста добар", додао је Новак.

Пажњу у трећем сету му је пореметила невероватна одлука организатора да у 17 часова упале рефлекторе на горњем нивоу, што је изненадило како Новака, тако и Шаповалова. 

"Рефлектори су били потпуно беспотребни. Сунце сија ниско, плаво небо, све се види лепо, и превише има светлости. И Денис је исто хтео да се то угаси, нисам био усамљен у томе. На крају су дали објашњење да је телевизија хтела тако. Питао сам и Бекера, срео сам га баш после меча и питао је л' мрачно и је л' људи не могу да виде лоптицу... Ма нема везе с мозгом, рекао ми је“. 

Новак је у једном моменту у том трећем сету добио опомену од судије, а каже да се изнервирао и појединим коментарима из публике. Страним новинарима је објаснио шта је био проблем. 

"Нисам се добро понашао, нешто сам рекао гласно, Зато сам добио опомену за кршење правила понашања. Није био ни први, а неће бити ни последњи пут", одговорио је светски број један. 

Атмосфера у Род Лејвер арени била је добра, што је и Новаку импоновало. 

"Била је сјајна атмосфера. Лепо је видети пуне трибине прве недеље. Тај средњи викенд је јако популаран овде у Аустралији, али и на другим слемовима. Долазе људи да виде мноштво мечева. Распоред је јако богат. Публика јке узбуђена као и ми. Аустралијанци заиста воле тенис, једни су од најоданијих навијача на свету", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар