Крајиновић: Нисам незадовољан!

Кући се враћам са позитивним утисцима.  Фили Крајиновић се и поред пораза од Борне Ћорића у трећем колу Аустралијан Опена, задовољан враћа кући.

Тенис 19.01.2019 | 19:00
Крајиновић: Нисам незадовољан!
Први пут је играо у трећем колу Гренд слема, одиграо је поприличан број сетова, што је добро за њега ако се има у виду да је јако мало играо прошле сезоне.

Против Ћорића је добо почео, освојио почетни сет, али је на крају ипак изгубио, тачније Ћорић је победио са 2:6, 6:3, 6:4, 6:3.

"Били су доста тешки услови. Дувао је ветар, добро сам кренуо, први сет сам одиграо стварно добро, био сам на добром путу. Други сет сам имао на почетку шансу, требало је то да искористим. Он је мало пао у игри, али направио сам пар грешака које нисам смео. Јако глуп брејк је био почетком другог сета и ту сам му некако дао крила. Почео је боље да сервира и да игра. Направио сам пар тактичких грешака, играо на његов најјачи ударац. Мислим да нисам користио своје шансе за разлику од њега. Имао сам доста пута на његов сервис 0:30, али он је добро сервирао кад је било битно и заслужено је победио", сумирао је утиске о мечу тенисер из Сомбора. 

Филип каже да жели на аустралијско искуство да гледа са позитивне стране. 

"Задовољан сам што сам играо треће коло први пут у каријери. Недостају ми овакви мечеви. Прошле године сам играо јако мало, тако да, све у свему, кући се враћам са позитивним мислима. Наравно да сам разочаран што сам изгубио, Томас и ја ћемо поразговарати о овом мечу и мислим да ћу напредовати из недеље у недељу", самоуверен је Крајиновић. 

После мука које је прошле године имао са повредом, за њега је најважније да игра. 

"Физички је све у реду, одиграо сам овде много сетова, а с друге стране, нисам могао да се најбоље припремим за Аустралију, јер сам морао десет дана да паузирам због повреде стопала. Видећу са тренером шта још може да се поправи, чека ме мало тежи период јер ћу морати да играм квалификације и изгубићу доста поена наредних месеци. Чека ме и мали пад на ранг листи, али све у свему, ако будем играо добро, вратићу се", не брине Филип. 

Да није било повреде, вероватно би се догодило још прошле године да уђе у топ 20. Сада је негде око 70 места, али уколико стигну добри резултати, неће бити проблема, започеће нови успон ка врху. 

"Циљ ми није да будем 70. Прошле године сам у фебруару и марту играо добро и узео доста поена, али сигурно , прво желим да се вратим у топ 50. То смо себи задали на почетку године као и да одиграм 25 турнира. Морам толико да одиграм јер сам мало играо прошле године. Требало би да играм што више, надам се да ће ме здравље послужити. На свему ћемо радити. Ја се надам да могу у топ 20. Верујем у то. Био сам 26, а шест месеци нисам бранио поене. Нисам играо тенис. Није случајно што сам био у Топ 30, опет има јако добар тим иза себе. Направио сам важне одлуке у животу, мислим да ће ми то донети резултате", закључио је Крајиновић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар