Рус "боцнуо" Новака: Ниси добар као некада!

"Због тога је и изгубио три пута од играча 'следеће генерације'", подсетио је Медведев (22) на поразе Ђоковића у последњем кварталу претходне године.

Тенис 20.01.2019 | 22:15
Рус "боцнуо" Новака: Ниси добар као некада!
Нимало лак задатак за Новака Ђоковића у 4. колу Аустралијан опена!

У борби за четвртфинале, на мегдан српском асу, у ноћи између недеље и понедељка, изаћи ће млади руски тенисер Данил Медведев који у досадашњем делу турнира није "испустио" ни сет, а у календарској 2019. године већ је играо финале на тлу најмањег континента...

Поражен је у финалу Бризбејна од Кеија Нишикорија, али евидентно је да Рус гаји озбиљне амбиције у текућој сезони која би могла да буде кључна у његовој каријери.

Припада групи млађих тенисера од којих се очекује да направе искорак и поштено намуче "староседеоце" врха АТП листе, а најбољи могући тест за тако нешто је да снагу са једним од њих - у овом случају Новаком Ђоковићем - одмери на гренд слему.

Судећи по изјави коју преноси "Ројтерс", Медведев у овом тренутку има озбиљну дозу самопоуздања коју ће пробати да искористи како би спречио Новака да освоји седми трофеј АО.

"Могу да кажем да Новак не игра као што је раније", казао је 15. носилац "Ози" опена. 

"Или је то можда само мој осећај... Сећам се, кад сам био млађи, да сам га гледао на ТВ и то је било лудило како се супротстављао Мареју или неком другом. Играо би по пет сати и нисте могли да видите да му опада ниво игре. Само би постајао бољи".

Да му није "случајно" излетела ова реченица, него је заиста желео свесно да "пецне" Новака Ђоковића за игре и године, сведочи и то да се није на томе зауставио.

"Не, није исти играч као некада, увек имате шансу да га добијете".

"Због тога је и изгубио три пута од играча 'следеће генерације' на крају прошле године, па ћу тако исто и ја покушати да искористим своје шансе", навео је Медведев који је алудирао на Ђоковићеве поразе од Качанова, Зверева и Циципаса.

Дуел у Мелбурну биће трећи међусобни између Ђоковића и Медведева, а Србин је добио претходна два меча - оба 2017. године; у Дејвис купу и на Истбурну...

Занимљиво је да је и Новака Ђоковића после победе над још једним играчем "младе гарде" Денисом Шаповаловим репортер назвао "ветераном", на шта је Ноле реаговао само осмехом и похвалама на рачун тенисера који надолазе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

У страха су велике оци

21.01.2019 00:53

Немас ти појма Медведев.Тек цес видјети ста те цека,једва цекам мец. Отици цес куци плацуци и прогутацес своје ријеци. Сретно Новак

ОДГОВОРИТЕ