Дејан Георгијевић се враћа у Партизан?!

Захуктава се Парни ваљак! Позајмица уз могућност откупа од Мађара.

Фудбал 20.01.2019 | 09:15
Дејан Георгијевић се враћа у Партизан?!
Није могла лепша рођенданска честитка да стигне Дејану Георгијевићу овог 19. јануара од сазанања да е пред повратком у – Партизан. Некадашњи нападач црно-белих, који никад није добио шансу у првом тиму, фигурира као реална, приступачна и по свему судећи остварива опција за јачање конкуренције у шпицу црно-белих.

У питању је 25-годишњи центарфор Ференцвароша, на инсистирање спортског сектора клуба из Хумске 1 требало би да дође на једногодишњу позајмицу, а уколико задовољи критеријуме шефа стручног штаба, Зорана Мирковића, сарадња би била уобличена откупом уговора, имајући у виду чињеницу да је папирима „везан“ за Мађаре до јуна 2021.

Очекује се да Дејан Георгијевић током стигне у Београд и задужи опрему Парног ваљка пре поласка зу Турску, на централни део припремног периода. Његов задатак биће да помогне Рикарду Гомешу у навали, с обзиром да је интернационалац са Зеленортских Острва понео највећи терет током јесени, а да Немања Николић није класичан шпиц, већ дејствује мало повученије. А баш је реализација, посебно у мечевима са ривалима из лањског плеј-офа, била једна од бољки Партизана...

Зато је ангажован Муса Нџаи, преговара се са Токмаком Нгуеом, обојица Африканаца са норвешким пасошем, требало би да донесу пробојност по боку, док се очекује да, уз Гомеша, за реализацију буде задужен управо Георгијевић. Овдашђњим љубитељима фудбала познат углавном из периода кад је носио дрес Вождовца (12 голова за две сезоне), а оним који пасионирано прате црно-беле још из времена кад је Александар Станојевић био шеф струке.

У јесен 2011 га је, само неколико месеци по доласлу из Земуна, као талентованог шпица водио на пријатељску утакмицу са румунским Петролулом у Румунији, а касније је био прикључен припремама првог тима за време тренерског мандата Марка Николића. У првом случају је био млад за сениорски фудбал, у другом је трпео због жестоке конкуренције (Лазовић, Шкулетић, Којић), па је после стажа у Телеоптику прешао у Спартак, пут га је затим водио у Инђију, па Вождовац, да би на инсистирање немачког тренера Томаса Дола, пре годину дана потписао за Ференцварош у послу вредном 200.000 евра.

За Мађаре је одиграо само осам утакмица (два гола), али је кубурио и са повредама, па би поново фудбалски могао да живне у Хумској.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар