Видео: Вајда није био ту да чује колико значи Новаку...

После приче о рефлекторима и "новом таласу", Куријер је нашег тенисера упитао за однос са Марјаном Вајдом. Мало је рећи да је Новак био емотиван. . .

Тенис 19.01.2019 | 15:30
Видео: Вајда није био ту да чује колико значи Новаку...
Тешко је рећи да ли је Џим Куријер боље играо тенис него што већ неко време интервјуише највеће звезде овог спорта на највећем стадиону у Мелбурну.

Новак Ђоковић свакако је једна од највећих звезда тог спорта, који ће га једног дана можда памтити и као најбољег играча свих времена.

На том путу, Србина очекује још много искушења, ривала, успона, падова, али и несвакидашњих ситуација, попут данашње - када су организатори у пет часова поподне, по врелом летњем дану, упалили рефлекторе на "Род Лејвер" арени и подигли температуру за који степен...

...што на самом терену, што у "глави" великог шампиона.

Иако се "нећкао" и покушавао да не коментарише ову несвакидашњу одлуку, која га је очигледно "избацила из такта" током меча са младим Денисом Шаповаловом, Ђоковић на крају није успео да се "измигољи" саговорнику жељном конкретних одговора.

НОВАК: РЕКЛИ СУ МИ ДА ЈЕ ЗБОГ ТВ ПРЕНОСА

"Шта си рекао себи када си узео тајм-аут, отишао до свлачионице и потом ударио као 'чекићем'?", питао је Куријер нашег тенисера, који је после неочекиваног губитка трећег сета при вођству од 4:1 направио "брејк", "охладио главу" и четврти добио резултатом 6:0.

Новак се прво насмејао, па одговорио...

"Ништа конкретно, да будем искрен", рекао је и изазвао смех на трибинама.

Када је од Новака добио дипломатски одговор о томе како је покушао да поврати моментум и превазиђе "олују", колико због Денисових добрих удараца, толико због својих непотребних грешака, Американац је одлучио да буде конкретан и не дозволи саговорнику "да се извуче".

"Показао је квалитет, дефинитивно је игач ког ћемо често гледати у будућности", констатовао је Ђоковић, али...

"А, шта би са светлима овде? Дан је. Деловало је да си имао разговор са судијом на ту тему када су упаљени рефлектори...", рекао је Куријер уз одобравање публике, која је и сама желела да чује коментар.

Новак је могао само да се насмеје, јер је знао да више нема куд.

"Да ли заиста желиш да знаш?", упитао је.

"Зато сам и питао...", одговорио је двоструки освајач Аустралијан опена са почетка 90-их.

"ОК... Мислим да није имало никаквог смисла укључивати светла овде у пет поподне, у тренутку када имамо још четири сата до сумрака", одговорио је Новак и изазвао аплауз публике.

"Људи, да ли сте видели лоптице добро?", упитао их је наш тенисер и добио потврдан одговор.

"И ја сам их видео добро, такође. Мислим да је било непотребно укључивати их, али сам добио објашњење да је разлог био ТВ пренос", рекао је, застао и, док је публика негодовала, окренуо се према камери и додао:

"Надам се да су и гледаоци уживали".



Задовољан свиме што је чуо, Куријер је потом упитао освајача 14 грен слем трофеја за мишљење о "новом таласу" тенисера, младића са којима се, како је рекао, великани попут Роџера, Рафе и њега самог са доста успеха суочавају већ неко време…

"Денис Шаповалов, Стефанос Циципас чека Федерера, ту је и твој наредни ривал, Данил Медведев...", набрајао је 48-годишњи Американац.

"Да ли си ме назвао ветераном?", узвратио је Новак питањем на питање, али није збунио водитеља.

"Зар ниси? Освојио си 14 'мејџора', потребно је доста времена за тако нешто", одговорио је и насмејао 31-годишњег шампиона.

"Поменуо си многа имена, које предводи Саша Зверев. Има 21, али је већ уврстио себе међу најбоља три-четири играча на свету и почео да осваја неке од најјачих турнира. То је сјајно, лепо је видети нова лица, добро је што су млади момци ту да изазову најбоље играче света. Они излазе на терен са пуно самопоуздања, верују у себе и управо је то оно што желим да видим", рекао је Новак и додао:

"Поздрављам и поштујем то, искрено".

Добио је аплауз за такав став.

ЕМОТИВНИ НОВАК: МАРЈАН ЈЕ ПОРОДИЦА И ПРИЈАТЕЉ

Куријер је вратио Новака годину и више дана уназад, на период борбе са повредом лакта, а потом истакао важност његовог тренера Марјана Вајде, чији је повратак у Ђоковићев тим значио и готово моментални успон нашег тенисера на врх уз освојене титуле на Вимблдону и УС опену, комплетиран "златни мастерс" у Синсинатију, итд.

Новака није било потребно питати два пута за оно што Словак представља у његовом животу.

"Сјајно је видети Марјана, који тренутно није у 'боксу'", рекао је са осмехом, показујући на упражњео место са којег увек добија подршку и позитивну енергију.

Вајда је већ био отишао са трибина, па није могао да чује ове речи…

"Стално говорим да је он више од тренера за мене, због односа који смо изградили током ових десет и више година... Толико времена смо провели заједно, виђам га више него родитеље. Сматрам га чланом породице, сматрам га пријатељем, прошли смо много тога доброг и лошег заједно, увек је био ту за мене и заиста ми је драго што га поново пратим", рекао је Новак и потом овацијама испраћен са терена на ком је подизао пехар 2008, 2011, 2012, 2013, 2015. и 2016. године.

Надамо се и 2019. године...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар