Бобијево сивило - Клиперси немоћни у повратку Казинса!

Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса поражени су од Голден Стејт Вориорса на свом паркету резултатом 112:94.  Голден Стејт дочекао Казинса! После скоро годину дана, нови центар НБА шампиона је заиграо.

Кошарка 19.01.2019 | 13:30
Бобијево сивило - Клиперси немоћни у повратку Казинса!
Клиперси су се добро држали до краја првог полувремена против актуелног шампиона НБА лиге, али су у наставку посустали и на крају били убедљиво поражени.

После фантастичног старта сезоне и једног дела када су држали позицију на врху Запада, Клиперси су овим поразом доспели ван зоне која води у доигравање, док је Голден Стејт први у тој конференцији.

Од српских кошаркаша, Милош Теодосић није улазио у игру, док је Бобан Марјановић за три минута на паркету направио две личне грешке и изгубио две лопте, а није имао ниједан скок, асистенцију, нити је шутнуо ка кошу ривала. 

Најефикаснији код победника био је Стеф Кари са 28 поена, Кевин Дурент постигао је 24, а повратник Демаркус Казинс, којем је ово био први меч у годину, имао је 14. 

Код Клиперса истакли су се Тобајас Херис са 28 и Гилгиус Александер са 24 поена.

Голден Стејт сабира редове, враћа повређене играче на паркет и ниже победе. "Ратници" су прошле ноћи савладали Лос Анђелес Клиперсе резултатом 112:94 и остварили седми узастопни тријумф у НБА лиги.

Актуелне шампионе предводили су Стеф Кари са 28 поена, пет скокова и четири асистенције и Кевин Дурент са 24 поена, седам скокова и пет асистенција.

После скоро годину дана паузе због повреде на терен се вратио Демаркус Казинс и постигао је 14 поена уз шест скокова. Искусни центар је прошлог јануара у дресу Њу Орлеанса покидао Ахилову тетиву и коначно заиграо за тим у којем ће покушати да освоји свој први шампионски прстен.

Његов други саиграч, Клеј Томпсон постигао је 12 поена, у шестој узастопној победи Вориорса на гостовањима.

Лос Анђелес Клиперси претрпели су пети узастопни пораз. Најефикаснији у тој екипи био је Тобајас Херис са 28 поена и девет скокова. Српски кошаркаш Бобан Марјановић играо је три минута, али није имао никакав учинак, док Милош Теодосић није играо.

Кошаркаши Сан Антонија победили су Минесоту са 116:113 и омогућили свом тренеру Грегу Поповићу 520. победу на гостовањима у каријери, чиме је изједначио рекорд Пета Рајлија.

Ламаркус Олдриџ био је најефикаснији у победничком тиму са 25 поена, девет скокова и четири асистенције, Руди Геј постигао је 22 поена, а Марко Белинели 19.

По 23 поена за Минесоту постигли су Карл Ентони Таунс и Дерик Роуз.

Бруклин је победио Орландо са 117:115 "тројком" Данђела Расела 27,1 секунду пре краја утакмице. То је било друго вођство Нетса на мечу, после вођства од 2:0. У завршници утакмице обе екипе су промашиле слободна бацања, а шут за изједначење промашио је Еван Фурније.

Расел је утакмицу завршио са 40 поена и седам асистенција, а Спенсер Динвиди постигао је 20 поена, од којих 18 у другом полувремену.

У екипи Орланда Арон Гордон био је најефикаснији са 23 поена, а добру партију проказао је и Никола Вучевић са 16 поена и 17 скокова.

Бостон је победио Мемфис са 122:116 предвођен Кајријем Ирвингом који је постигао 38 поена, уз 11 асистенција и седам скокова.

У екипи из Мемфиса, која је изгубила 10. пут у последњих 11 утакмица најефикаснији је био Мајк Конли са 26 поена.

У осталим утакмицама Портланд је победио Њу Орленас са 128:112, Детроит је победио Мајами са 98:93, а Јута је била боља од Кливленда са 115:99 и остварила шесту узастопну победу, односно осму у последњих девет утакмица.

НБА – резултати:

Бостон Селтикс – Мемфис Гризлис 122:116
Детроит Пистонс – Мајами Хит 98:93
Орландо Меџик – Бруклин Нетс 115:117
Минесота Тимбервулвс – Сан Антонио Спарс 113:116
Јута Џез – Кливленд Кавалирс 115:99
Лос Анђелес Клиперс – Голден Стејт Вориорс 94:112
Портланд Трејл Блејзерс – Њу Орлеанс Пеликанс 128:112

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар