"Узор, херој и светац који лијечи осјећај прогона Срба у Аустралији!"

"Њујорк Тајмс" објавио је опширан текст о Новаку Ђоковићу у којем се наводи да он представља национални понос и када је далеко од Србије.

Тенис 19.01.2019 | 17:30
"Узор, херој и светац који лијечи осјећај прогона Срба у Аустралији!"
У једном од најугледнијих светских листова наводи се да најбољи светски играч људима у Аустралији не значи само у спортском смислу, већ има много већу улогу у њиховим животима.

"За десетине хиљада Аустралијанаца српског порека, Ђоковић је спортски светац обожаван од Срба који и даље у себи носе оштар осећај прогона скоро две деценије након најгорег етничног насиља на Балкану. Доказ тога виђен је у среду поподне, када је Ђоковић спаринговао са аустралијским тинејџером Алексејем Попирином пред публиком чији део је био велики број људи у нијансама црвене, беле и плаве – бојама српске заставе", наводи се у тексту под називом "Далеко од Србије, Новак Ђоковић доноси национални понос". 

Лист подсећа на прослогодишњу епизоду из Мелбурна када је Новак из публике издвојио дечака током тренинга на Аустралијан опену. 

У питању је био дечак који је по њему добио име, Новак Покрајац, а са којим је славни тенисер одиграо неколико поена. "Њујорк Тајмс" пише да је дечак поново дошао на овај турнир у нади да ће још једном заиграти са Ђоковићем и упитао га да ли га се сећа. 

Новак га се сетио и њих двојица су поново разменили неколико удараца и Ђоковић је сународнику објаснио како да врати слајс. 

"Рекао ми је да се ниже сагнем у коленима", казао је Покрајац. 

Листи додаје да је за Србе у Аустралији Ђоковиц прави спортски херој, нешто попут свеца. 

"За Новака од Новака из Перта", написао је дечак на српској застави коју је поклонио најбољем тенисеру света. 

"Имам осећај као да га познајем. Мислим да смо сада пријатељи".



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар