Америка не тражи укидање таксе

Предсједник косовског парламента, Кадри Весељи, тврди да САД не захтијевају од Приштине да укине наметнуте стопостотне таксе за робу из централне Србије и БиХ.

Регион 18.01.2019 | 16:30
Америка не тражи укидање таксе
Како је навео, САД траже отварање могућности за наставак дијалога Београда и Приштине.

Ипак, Весељи каже да је Приштина озбиљно схвата поруку америчког предсједника Доналда Трампа и ону коју је представницима приштинских институција пренио амерички амбасадор Филип Коснет.

"Постоји захтјев да се Косово оснажи у процесу дијалога, нема захтјева за уклањање такси", тврди Весељи.

Приштински медији објавили су раније писани захтјев Стејт департмента у осам тачака, доставјен Приштини преко америчке Амбасаде, у којем се, између осталог, тражи хитно укидање мјере о наметутим таксама према Србији и БиХ, што би дало шансу за наставак дијалога са Београдом или ће јој у противном бити заведене санкције, прије свега у суспензији подршке КБС-у.

Увјерен је, казао је, да наметнуте таксе на робу из Србије и БиХ неће "уздрмати" односе Приштине и САД, пренијла је приштинска ГазетаЕxпрес онлајн.

"Сто одсто увећане таксе добро функционишу и та мјера је донијета као реакција на Србију, која је дуго била агресивна и није поштовала независно Косово", казао је Весељи.

Србија, сматра Весељи, треба да схвати да мора "Косово да поштује као независну државу".

"Сваки дан ћемо радити на томе да Србија схвати да мора да поштује Косово као независну и суверену државу. Ниједна таква одлука није усмјерена против грађана или етничке заједнице", рекао је Весељи и додао да у његовом, како је казао, цјелокупном политичком животу постоји само један партнер за његову "земљу и нацијау" - а то су Сједињене Америчке Државе.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

србин

18.01.2019 16:02

Шипци би да их Срби признају и да раде śта хоће и како хоће. Е па неће да моżе

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеСрбине

19.01.2019 06:50

Е мон Србине не схваташ ти то. То нису људи то су тролови. Немају карактета као ни цигани. Они су ти гори од хиена и Хрвата и Бишњи заједно. Нула чиста нула

Name

кај је Ивек

19.01.2019 09:01

Они су их на то и наговорили.Напред Ивек са акцијом повлацења признања.То боли и Аљбанце и њихове спонзоре.

ОДГОВОРИТЕ