Ливерпул продаје Лазара Марковића у Кину?!

Некада највећи таленат српског фудбала напушта Европу и сели се у Азију. . .

Фудбал 20.01.2019 | 08:00
Ливерпул продаје Лазара Марковића у Кину?!
Лазар Марковић ће у марту напунити 25 година, а за његову досадашњу каријеру већ може да се каже да је бурна, са прегршт промењених клупских дресова.

Пре шест година, прерано у сваком случају, Марковић је напустио Партизан као један од најталентованијих играча Србије и преселио се у Бенфику.

Међутим, каријера младог крилног нападача била је пуна осцилација, у којој су аплитуде имале много веће падове. После годину дана у Португалу, Марковић је потписао за Ливерпул, али на Енфилду никада није добио праву прилику, а оно мало што је имао није искористио.

"Редси" су га слали на позајмице редом – у Фенербахче, Спортинг, Хал и Андерлехт. Али, Лазар нигде није оставио дубљи траг, у међувремену је изгубио и статус репрезентативца Србије, за коју је већ уписао 22 наступа и постигао три гола.

Према писању "Дејли мејла" Марковић ће ове зиме опет променити средину, али и коначно напустити Ливерпул шест месеци пре истека уговора. То је уједно и последња прилика да лидер Премијер лиге заради новац на српском фудбалеру, на којег, према тврдњама медија у Енглеској, недељно троши 57.000 евра.

Од када је одбио да остане у Бриселу, Ливерпул је Марковића пребацио у резервни тим и сада покушава да са неименовим кинеским клубом уговори трансфер Србина.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар