АО: Сјајни Федерер, Бердих и Циципас!

Бердих у сјајној форми, Циципас изједначио резултат каријере! Грчки тенисер, Стефанос Циципас, пласирао се у четврто коло Аустралијан опена победом над Николозом Басилашвилијем са 6:3, 3:6, 7:6 (9-7), 6:4. Федерер преслишао Фрица за сат и по времена! Трећи тенисер света, Роџер Федерер, наставио је да подиже ниво игре на Аустралијан опену и веома лако савладао Тејлора Фрица у трећем колу.

Тенис 14.01.2019 | 11:15
АО: Сјајни Федерер, Бердих и Циципас!
Федерер је одиграо изузетно квалитетан меч против младог Американца и добио га резултатом 6:2, 7:5, 6:2.

Дуел под затвореним кровом "Род Лејвер арене" трајао је нешто мање од сат и по времена и Фриц је парирао једино у другом сету.

Међутим, попустио је у самом финишу, док у првом и трећем није имао апсолутно никакве шансе јер је Швајцарац правио по два брејка. 

Колико је актуелни шампион био доминантан потврђују и статистички параметри – противнику није дозволио нити једну брејк шансу, изгубио је само три поена када би погодио први сервис, а дуел је завршио са 33 винера и 14 неизнуђених грешака. 

С друге стране, 21-годишњи момак из Сан Дијега је имао скор 24:22. 

Федереров противник у борби за четвртфинале биће Стефанос Циципас, још један члан "новог таласа" који је елиминисао Никола Басилашвилија и изједначио рекорд каријере на Гренд слемовима.

Бердих у сјајној форми, Циципас изједначио резултат каријере! Грчки тенисер, Стефанос Циципас, пласирао се у четврто коло Аустралијан опена победом над Николозом Басилашвилијем са 6:3, 3:6, 7:6 (9-7), 6:4.

Циципас је савладао Грузина за нешто мање од три сата игре и изједначио свој најбољи учинак на Гренд слемовима.

Он је прошле године на Вимблдону дошао до исте фазе такмичења, а сада је наставио да пише историју грчког тениса као први човек из те земље који је овако далеко догурао у Мелбурну.

Стефанос је одиграо још један квалитетан меч, уз ситне осцилације у финишу трећег сета и играће против Роџера Федерера. 

Сјајну игру на Ози опену потврђује и Томаш Бердих који игра фантастично од почетка сезоне. Чешки тенисер, који тренутно заузима 57. позицију на АТП листи, након финала у Дохи пласирао се и у четврту рунду првог Гренд слема. 

То је учинио тријумфом над 18. носиоцем Дијегом Шварцманом, резултатом 5:7, 6:3, 7:5, 6:4. 

Томаш је био агресивнији и у првом сету, али га је пад концентрације у финишу коштао губитка тог дела и морао је да јури предност ривала. Међутим, у наставку му се исплатило што је ишао по поене, Аргентинац није имао решења у тренуцима када су се сетови ломили, па је Бердих потврдио да ће ова сезона бити много боља од претходних. 

Међутим, сада га чека много тежи посао јер ће вероватно рекете укрстити са Рафаелом Надалом, који у вечерњем термину игра са домаћом надом Алексом Де Минором.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар