Колика је Виолина моћ? Ево, оволика...

Да одбије глатко 20. 500. 000 евра за момка који је одиграо 46 минута! Шта ти је финансијска сигурност. . . ?!

Фудбал 20.01.2019 | 10:15
Колика је Виолина моћ? Ево, оволика...
Свесни смо да је фудбал дошао у време када све више клубова зависи од продаје, односно јефтине куповине играча, његовог обликовања, а онда препродаје за велики новац. У томе се последњих година извештила Фјорентина, вероватно поучена непријатним искуством с почетка трећег миленијума, када је склизнула у банкрот због лоше пословања.

Виола се последњих година позиционирала као финансијски стабилан клуб, који не мора да продаје играче по сваку цену, а то је доказала одлуком да не прода свој најновији производ - Давида Ханку. Прича иде овако: Ханко је у Фјорентину стигао прошлог лета из Жилине за 3.500.000 евра, а ове сезоне одиграо је свега 46 минута у две лигашке утакмице. Јуче је из Санкт Петербурга стигла понуда од, пазите сада, 20.500.000 евра, коју је Фјорентина глатко одбила! 

Према писању италијанске штампе и локалних медија у Тоскани, Зенит је хтео Ханку на шестомесечну позајмицу, за шта би платио 500.000 евра, уз обавезу куповине на лето за 20.000.000 евра. 

Виола је одлучила да ову прилику пропусти, пошто је Ханко виђен као озбиљан залог за будућност и неко чија би цена могла да буде још већа у будућности. Тренутно је заменик Кристијана Бирагија на левом боку, иако је по позиву прво штопер. Наводно, чак је и Ханко срећан што је клуб одбио толику понуду за њега, јер верује да је тако Фјорентина показала огромну веру у њега. У октобру Ханко је дебитовао за словачку репрезентацију и то кроз Лигу нација. Од тада је одиграо четири утакмице за први тим. 

Ханкову каријеру многи пореде с оном коју сада има Милан Шкринијар, који је такође из Жилине 2016. године дошао у Сампдорију, одиграо једну сезону и онда за 30.000.000 евра отишао у Интер, а сада се његова вредност процењује на преко 60.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар