Томић: Баш лоша одбрана!

Тренер Црвене звезде незадовољан игром и падовима концентрације на гостовању Валенсији, али и уверен да његов тим може да се реваншира идуће недеље у "Пиониру".

Кошарка 17.01.2019 | 15:15
Томић: Баш лоша одбрана!
Црвена звезда је у среду у Валенсији само потврдила да ове сезоне не блиста на европским гостовањима.

Доживела је пет пораза у седам мечева одиграних на страни, с тим да је на првом гостовању савладала Монако. Од тада ван Београда има скор 1-5 у Еврокупу, једину победу остварила је над Галатасарајем у Истанбулу, када није постојао резултатски императив, а три од пет пораза доживела је двоцифреном разликом.

Валенсија је у трећем колу Топ 16 била још убедљивија од Улма и Андоре у првој фази такмичења - 92:76!

"За победу над Валенсијом морали смо да играмо добру одбрану, а ми смо примили 92 поена, од тога 50 у другом полувремену. То је превише и то је један од разлога нашег пораза", рекао је тренер црвено-белих Милан Томић.

"Дозволили смо им дају много поена из транзиције, много поена са ниског поста, из свих врста напада. Наша одбрана је била баш лоша".

Томић каже да је упозоравао играче шта не сме да се деси, ако желе да остваре позитиван резултат.

"Почели смо меч врло добро, али за нешто више нам је била потребна висока концентрација током свих 40 минута. Рекао сам играчима да ако два минута не будемо играли добро и ако лопта не буде кружила у нападу, то ће бити довољно да изгубимо. То се и десило у првом полувремену, када смо контролисали утакмицу, али је Валенсија за два минута све преокренула".



Валенсија са све три победе води на табели групе Г и близу је пласмана у четвртфинале Еврокупа. Још једном победом би решила све. Следе Уникаха (2-1), Црвена звезда (1-2) и Лимож (0-3).

Прваку Србије, очигледно, треба што више победа, почев од реванш сусрета са Валенсијом наредне среде.

"Следећи меч играмо на нашем терену и морамо да се боримо да победимо. Верујем да у Београду можемо да савладамо сваког противника", оптимиста је Томић, који ни тада највероватније неће моћи да рачуна на повређеног капитена Бранка Лазића.

Као квалитетна припрема за Валенсију, послужиће дуел са ФМП Железником, у оквиру 16. кола АБА лиге (субота, 19.00).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар