“Оставила га као пса да искрвари"

Оставила га је ко пса да искрвари, а ја сам доживјела да га таковог ујутро пронађем, испричала је у својој емотивној исповијести Адиса Тахировић, кћерка Хусе Тахировића, власника травничког кафића “Астор”, којег је у ноћи између суботе и недјеље ножем усмртила конобарица Сања Ђонлић.  

Босна и Херцеговина 17.01.2019 | 10:32
“Оставила га као пса да искрвари"
У трагедији која ју је преко ноћи снашла, још под дојмом стравичних слика тијела свог оца, ова млада жена покушала је да разумије конобарицу која је истражиоцима рекла да је била у љубавној вези с власником кафића, да је те ноћи била нападнута и да је ножем узвратила у самоодбрани.

Једино што Адиса није могла разумјети је хладнокрвна прорачунатост жене која је све урадила да сакрије злочин.

– Свјесна сам да мог оца неће ништа вратити, али жеља ми је, као његовог дјетета, а осјећам и дужност да кажем неке чињенице. Свјесна сам да нико у стварности неће знати како је то било, њега нема. Да је била љубавна свађа, ја то не оспоравам, не кажем да није, нисам била ту, оно што желим да кажем је да сам ја свог тату нашла у пола седам ујутро у објекту који је био уредно затворен. Музика је свирала, ништа није указивало да је мој отац ту лежао неких пет сати мртав и искрварио. Нико није могао ни наслутити да је унутра и да му треба помоћ – грцајући је објашњавала Адиса.

А све је ту ноћ протекло у слављу, прича Адиса. Два најбоља пријатеља, угледни људи, с њеним оцем прослављали су рођење унука једног од њих. Тахир је био расположен те их је испратио око два сата у недјељу правдајући се да ујутро мора на посао с кћерком Адисом у дневну смјену у Кантоналну болницу.



– Послије тога она је то урадила и није назвала ни полицију, ни Хитну, никога, чак ни анонимно, него је отишла у сусједни кафић и од радника тражила пиће и цигарету. Послије тога отишла је кући, можда мирно отишла спавати и ујутро, кад је полиција дошла након што сам га нашла, она је дошла мртва хладна и питала шта је било. Мислим, убила си човјека и питаш шта је било. Значи, то није самоодбрана, оставила га је да умре, да искрвари и да га ја таквог пронађем и то ме боли. Сада је она жртва, а ни цуку сигурно не би оставила да тако искрвари – кроз сузе је говорила Адиса.

Како јој се ујутро није јављао на телефон, Адиса је отишла до кафића, гдје је, на њено запрепаштење, пронашла мртвог оца. 

– Да је бар оставила врата отворена, неко би посумњао. Изгледало је све нормално, осим што је ту било тијело мог оца које је било модро, згрчено у локви крви, с крпом у руци вјероватно којом је можда стиснуо ту своју рану. Тијело је било окренуто према излазним вратима можда је хтио потражити помоћ – грцајући каже Адиса.

Обдукцијом је, нажалост, утврђено да њеном оцу не би помогло ни да је Хитна помоћ дошла одмах након пет минута. Адиса каже да није било више рана по тијелу, већ једна у предјелу срца. Према њеним ријечима, конобарица Сања Ђонлић није повријеђена.

– Реално покушавам да се ставим на свачије мјесто, да је мене неко напао и да сам била на њеном мјесту, ја можда не бих реаговала као она, али нисмо сви исти. Ја бих назвала и рекла: “Дођите, ја сам пуцала, убола, тог и тог јер ме напао”, али она је фино изашла, затворила врата и нико ништа није посумњао. И сада ме боли чињеница што ће она испасти жртва. Ништа не оправдава што није поступила као човјек – огорчено је констатовала Адисаа.

Оптужила невине комшије
Према ријечима Адисе Тахировић, конобарица Сања Ђонлић је током истраге покушала да окриви друге особе за убиство.

– Има драги Бог и имају докази. Недужни људи могли су отићи у затвор, јер мртва уста не говоре. Те људе које је навела, то је комшилук. У питању су људи који су имали досије у полицији, она је играла на ту карту. Хвала Богу драгом па се све десило како се десило, па нико није страдао невин – каже Адиса, пише аваз.ба.

(Аваз.ба) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

111

17.01.2019 11:30

свако свалерисање треба најстрозије казњавсти

ОДГОВОРИТЕ