Данас облачно и топло вријеме

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити умјерено облачно и топло посебно на западу и сјеверу, а увече облачно са кишом на југозападу и сусњежицом у планинама тог региона.

Босна и Херцеговина 17.01.2019 | 08:07
Данас облачно и топло вријеме
Прије подне биће мало до умјерено облачно у већини предјела, а од крајњег запада преко југозапада до југа претежно облачно.

У котлинским предјелима и око ријека с маглом, чешће у централном појасу и на истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана у већини крајева умјерено облачно и сунчано, на западу и југозападу претежно облачно, са сунчаним интервалима.

Дуваће слаб до умјерен југозападни вјетар, а у Херцеговини слаб источни и сјевероисточни. Крајем дана и у вечерњим сатима у Крајини се очекују јаки удари југа, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха од пет до 10 степени Целзијусових, понегдје на западу и сјеверу два три степена више због фенског ефекта вјетра, а у вишим предјелима од један степен Целзијусов.

Температура ваздуха јутрос у 7.00 часова: Соколац минус 16 степени Целзијусових, Рудо минус 11, Вишеград минус девет, Фоча минус седам, Хан Пијесак и Зеница минус шест, Добој, Билећа и Чемерно минус пет, Гацко минус четири, Тузла минус три, Сарајево минус два, Невесиње и Сребреница минус један, Зворник и Требиње нула, Бијељина, Мркоњић Град, Србац и Нови Град један, Приједор и Мостар два, Шипово три, Градишка и Мраковица четири, Дринић пет, Неум шест, Бањалука и Крупа на Уни осам и Рибник девет и Бихаћ 10 степени Целзијусових. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар