Бекер: Европљанима треба времена да побиједе џет-лег!

Бивши број један светског тениса, Борис Бекер, два пута је освојио трофеј на Аустралијан Опену, 1991. и 1996. године.

Тенис 17.01.2019 | 08:30
Бекер: Европљанима треба времена да побиједе џет-лег!
Немац, који је имао период успешне сарадње са Новаком Ђоковићем и као тренер, каже да има неколико ствари које Гренд слем у Мелбурну чине посебним.

"Прва ствар је што једва чекате да играте по сунчаном времену после дуге зиме и играња тениса у дворани", каже Бекер. 

Потом подсећа на ону другу страну медаље, а то је да је ово турнир који је одувек био проблем многима због удаљености. Посебно када је реч о тенисерима из Европе. 

"Путовање тамо доле је увек напорно, а постоји и тај џет лег од десет сати у односу на рецимо Немачку. Све морате да урадите раније да би ствари дошле на своје место. Зато већина играча долази раније да играју у Бризбејну, Сиднеју или на Хопман купу у Перту. Треба вам времена да се навикнете на услове", каже немачки стручњак. 

Троструки шампион Вимблдона ипак каже да је ово турнир који је сјајно организован. 

"Све је веома добро организовано, нарочито када је реч о играчима. Хотел где су играчи смештени није далеко од тениског комплекса и имате заиста добре услове да тренирате у Мелбурну. Идеално за све играче". 

Ипак, врућина је свима проблем. 

"Нема никакве посебне тајне како се изборити са тим. Једноставно, треба пити довољно течности и остати у кондицији. Морате се ментално суочити са тим да је врућина заиста велика", закључио је Бекер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар