Протестни скуп за Оливера Ивановића

Протестни скуп, у организацији Иницијативе “1 од 5 милиона”, био је вечерас у Београду посвећен годишњици смрти Оливера Ивановића.  

Србија 16.01.2019 | 19:53
Протестни скуп за Оливера Ивановића
На скупу се, као и током досадашњих окупљања, суботом, обратио глумац Бранислав Трифуновић, а прије тога су емитовани, преко разгласа, снимци изјава и говора Оливера Ивановића о ситуацији и атмосфери на Косову и Метохији.

Протесту су присуствовали чланови породице, али не и Милена Ивановић, удовица убијеног лидера Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда”, јер, како је раније рекла, не жели да се смрт њеног супруга “политизује”.

Глумац Бранислав Трифуновић је рекао да је ријеч о “меморијалној шетњи за Оливера Ивановића”, за којег се “годину дана не зна ко га је ликвидирао”.

“Само смо добили информације ко није”, казао је он. 

“Шетаћемо тражећи одговор на питање ко је изговорио ”смакните га”, ко је наредио политичко убиство Оливера Ивановића”, рекао је Трифуновић.

Ивановић је, каже, био човјек који је мислио својом главом, “који се борио за мир и суживот Срба и Албанаца на КиМ”.

Он је позвао окупљене да “оставе пиштаљке и спусте транспаренте, а да на прилазу тргу Славија упале свијеће и свјетло на телефонима, како би, рекао је, показали да их је „ипак више”.

Учесници протеста су потом шетали трасом од Платоа, преко Теразија, до Славије, па Булеваром ослобођења до Храма Светог Саве.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сто

16.01.2019 18:59

Не одете господо у пристину да питате. Вец сте слали тамо дјецу сељака и радника опозицијо моја. Питајте Тација али не из Београда. Сто не питате Пристину сто блокира љекове за србе са Косова. Гдје год се окренес издајице. Тако и у Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боx

16.01.2019 22:22

зато ти не треба да бринес...патриота у Бг...патриота у Бл...будуцност нам је сигурна...ал кад би веровали у бајке...

Name

Милан

17.01.2019 06:34

Ти си човече глуп ко ноћ. Теби не вреди објашњавати.