Прича: Промашене 23 тројке и 10 минута за оптимизам!

Пораз Партизана од Монака у једној реченици.

Кошарка 16.01.2019 | 21:30
Прича: Промашене 23 тројке и 10 минута за оптимизам!
Када бисмо утакмицу Партизана и Монака морали да сажмемо у једну реченицу, онда би она гласила: чак 23 промашене тројке и 10 минута добре игре у последњој деоници.

Партизан је на нивоу целе утакмице шутирао за три поена 11/34. То чак и не изгледа толико очајно како је било на полувремену - 2/16. Укупно је Партизан промашио 23 шута за три поена. Што је много - много је. О томе је говорио и тренер Андреа Тринкијери после утакмице.

Монако је изашао потпуно спреман за овај меч, знао је шта жели и решио је да се коцка. Затворио је прилазе кошу (пробијао их само повремено Никола Јанковић), допуштао је бековима да слободно шутирају ка кошу. На све то се надовезао јако лош шутерски дан црно-белих и онда смо добили то што смо добили. Лопта је константно ударала о обруч, а Монако је повећавао предност.

“Нисмо лоша екипа што се тиче шута. Имали смо отворене шутеве.  Не бих рекао да смо форсирали. Сами смо били. Можда треба више да вежбамо шут. Убацићемо на следећем тренингу сви по 500. Кад лоше шутираш дођеш сутра на тренинг па убациш мало више. Чували су добро рекет“, рекао је Стефан Јанковић за МОЗЗАР Спорт после утакмице.

И управо су поменути бекови лоше одиграли у шуту. Ево можемо да кренемо од најискуснијег  Алекса Ренфроа којије за три поена шутирао 0/6, а за два поена 0/3. Додатни коментар није потребан. Потом, Вања Маринковић је гађао 0/4 за три, 0/2 за два поена. Маркус Пејџ је имао 2/4 и био међу бољима, као и Алексеј Николић са 3/6, док је и центар Џок Лендејл шутнуо пет пута за три поена и два пута погодио.

Дакле, све поменуто је микс лошег шутерског дана, одличне дефанзиве Монака и слабе организације напада црно-белих. Ретко смо видели течну акцију, посебно у првом полувремену. Зато је Монако стигао прво до 14, а у трећој деоници и до 21 поена разлике.

Ретке су биле акције попут оне између Ренфроа и Николе Јанковића, када је центар ”одмотао“ из пика и закуцао. Махом смо гледали мучење у нападу, по систему ”забоди па врати повратну“, па је и то резултирало бројним шутевима са дистанце.

И Тринкијери се дотакао шута у коментару после утакмице.

“Морамо да погледамо снимак, да пронађемо грешке и надам се да нећемо опет да идемо у школу. Сутра сви на аутобус, идемо до Мораве, опраћемо руке, па ћемо видети хоћемо ли све погодити... Сада без шале. Мора да се погађа 500 шутева дневно, то играчи знају. Морамо да убрзамо игру и да погодимо више шутева“, рекао је Тринкијери.

Ако је ишта добро у овом  поразу Партизана то је разлика од ”само“ четири поена, а још важније је то што се домаћин није предао већ је пробао да преокрене немогуће.

Та борбеност може да буде база на којој ће да се гради тимски дух. А тиме је очигледно био задовољан и тренер Партизана. Управо нам је о томе говорио Јанковић.

”Спремили смо се за ову утакмицу, урадили све живо... Али пустили смо да улазе у контакт, не може се тако. Прву четвртину смо ушли без  контакта у одбрани. После смо се вратили. Рекао је тренер после утакмице да је то много битно, нарочито за овакву младу екипу. Сад треба да кренемо одмах са тренинзима, да видимо шта смо урадили и шта је могло боље“, закључио је Стефан Јанковић.

Та срчаност црно-белих у последњих 10 минута може да буде светионик који ће показати пут младом тиму како треба да игра у наставку сезоне. Неће изабраници Андрее Тринкијерија много да чекају на прилику за реванш. Да покажу да су могли боље.

Монако ће поново бити на нишану већ 22. јануара.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар