Мектић: Посебан надзор за Делића

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић изјавио је да ће под посебним третманом безбједносних служби бити Вахидин Делић, који је на свом "Фацеебок" профилу објавио снимак у којем се муџахедини позивају на рат "када дође вријеме".

Босна и Херцеговина 16.01.2019 | 18:01
Мектић: Посебан надзор за Делића
Мектић је додао да је упознат о садржају видеа и пријетњама да ће се муџахедини поново окупити и да само чекају да им се укаже прилика да почне рат.

"Речено је да ће се одазвати одавде том рату, да ће доћи из Европе. То може да се заврши на њиховим пустим размишљањима и констатацијама", рекао је Мектић новинарима.

Он је истакао да безбједносне агенције овај проблем држе под контролом и прате Вахидина Делића.

Према Мектићевим ријечима, Делић само покушава да створи додатне тензије, нервозу и покушава да уноси страх.

"Нема говора да ћемо толерисати било какву радњу која има елементе било каквог кривичног дјела и мораће да одговарају за то", рекао је Мектић.

На друштвеним мрежама објављен је видео који слави "вакат када ће доћи рат" и позива "браћу муџахедине из Европе да се уједине и дигну када дође вријеме за џихад".

Контроверзни видео на свом "Фејсбук" профилу објавио је извјесни Вахидин Делић и за само неколико дана имао је више од 75.000 прегледа.

У овом клипу се велича и злогласни одред "Ел муџахедин", а оно што посебно забрињава јесу коментари на видео, међу којима - "Кад буде вакат дошао и брат иде", "Алах те наградио и ја идем у те редове", "На Алаховом путу за вјеру ислам не жалимо своје животе дати само да би Алахова ријеч била горња, а невјерничка доња".

(Срна)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Муслиман из Босне

16.01.2019 17:21

Тог кретена не треба пратити, тог кретена треба пред стрељацки вод. Сви ти идиоти, који га подрзавају, не дао Бог да додје до рата, нити једног не би било на линији. Добри људи, постујте комсије и сусједе, не казе се дзаба, преци ти је комсија него брат. Сретно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дује

16.01.2019 18:44

Пратили су и Спегеља слузбе и све снимиле и ниста предузеле и исход знамо сви ста је било ста ви има да пратите предузмите мјере на вријеме у осталом у ком проценту их пратите и то је упитно

Name

ггг

16.01.2019 18:57

Под хитно мирна дисолуција БИХ.оваква БиХ је буре барута,земља мрзње и никад не знас кад це све отици кврагу.БиХ треба дисолуцију

Name

Боже

16.01.2019 17:35

Па то су болесни људи немогу да сватим дасе позивају у рат да о рату размишљају Ада су нормални људи. Дабогда им рат у кући био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

17.01.2019 07:09

ДРАГАНЕ, ПА ТО СЕ НЕ ГОВОРИ ЈАВНО, ТО СЕ РАДИ И ЦУТИ!!!!!!! ОН СЕ САДА УЦУТИ КАДА ЈЕ ДОБИО УПОЗОРЕЊЕ И ЦАО ИСТРАЗНЕ РАДЊЕ....! ИЛИ ТИ РАДИС СВЈЕСНО ЗА ЊИХ ???!!!!

Name

Ас

16.01.2019 17:56

Нетреба цекати. Он јавно позива на рат.Под хитно у цорку да хлади главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

16.01.2019 17:57

ВЕХАБиЈАМА ако се пуца нек иду у Сирију . У БиХ није нам потребан јос један рат , где на крају народ остане празних руку и суза. А олоси додје на власт !

ОДГОВОРИТЕ
Name

памет у главу

16.01.2019 18:53

САМО нас један мало веци град има у цијwлој БиХ.Вијековима зивимо заједно и тако це бити и убудуце. Нико на свијету нас не мозе разликовати ни по цему, да ли си Босњак, Србин, Хрват. Као једно.

Name

цх

16.01.2019 19:29

Вјековима ратујемо и кољемо се.Процитај књигу француског путописца сарла иријарта .Књига се зове путопис из времена устанка 1875 1876.Француз је посјетио БиХ 1875 за вријеме рата и писао о страхотама кроз које је пролазило хрисцанско становниство,покољима од стране турака,зивот хрисцана у бањалуци 1875 био је велики хорор по свједоцењу француског путописца.БиХ је земља мрзње сто се пре поделимо и подигнемо границе бице свима боље

Name

ОЗНА СВЕ ДОЗНА

16.01.2019 18:16

Децко хоце да буде популаран,накацио себи све слузбе региона,обиљезио сам себе,добице неких средстава од тзв,,вехабијске заједнице" и неких назови ,,сепаратиста и терориста" и група,на крају ниста од тога,али. наредне 4.године куд год и гдје год ВОЧ ЛИСТА на сваком граничном прелазу у региону,гдје год био и гдје год се појавио,пиун игра игру а велики играчи су за сада недодирљиви.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Могу Реци

16.01.2019 20:52

Само једно: како су обицни људи послије свега презивљеног и даље наивни.

ОДГОВОРИТЕ