''Неко се дрзне да критикује Новака, шта онда да...?''

''. . . очекујемо ми обични људи?" Срђан Ђоковић коментарисао је гостујући на Првој ТВ негативне поруке које је добијао његов син Новак током кризе у којој је био претпрошле године.

Тенис 16.01.2019 | 19:10
''Неко се дрзне да критикује Новака, шта онда да...?''
Ђоковић се 18 месеци мучио са повредом и формом па се ишло од тога да је за то крива исхрана, преко прича да његова супруга Јелена има лош утицај на њега, па чак и да му породица одмаже.

"Срби имају кратко памћење. То се показало у том његовом паду, који који није био мали. Био је то велики проблем и психички и физички. Имао је тешке моменте у тих годину дана и нажалост било је много негативних коментара из његове земље од његовог народа. То није већинско мишљење, већ мишљење неостварених људи који ништа у животу нису направили па су једва дочекали његов пад да би почели да пљују. Замилисте кад се неко дрзне Новака да нападне и да прича негативно од њему? Шта ће се онда догодити осталима? Срећа па је Новак узор младим генерацијама и мислим да га већина породица у Србији гледа као свог. И то је сјајно. Да је он узор, а не неки други квази људи који су направили неке успехе на другачији начин", рекао је Срђан Ђоковић. 

"Наравно да разговарамо о свему, да чује мишљење свог оца и своје породице. Али на крају он одлучује о свему. И видите да није погрешио. Вратио се провереној формули и опет постао број 1. А вратити се из пепела је много теже него доћи на број 1. Када причају људи о Новаку они треба добро да размисле да ли би требало уопште да га коментаришу, и позитивно и негативно, јер је Новак нешто што се догодило Србији и питање је да ли ће се икад више догодити. Будите уз Новака, огромна већина народа је уз Новака. Али ти неки људи минимизирањем његовог успеха и причањем ствари које нису истините на неки начин правдају свој неуспех".

Ђоковић се огласио пре свега због коментара прослављеног одбојкаша Вање Грбића који је рекао да је Новак "несретан случај, који да га узмете у систему спорта са астмом, диоптријом и алегријом "шкартирали" већ у предпионирима". 

"То није тачно. Њега су овде лечили погрешно од астме, а он је имао дуплу девијацију десне ноздрве. Имао је тешку операцију у Милану и ту девијацију смо исправили. Није имао астму. Алергије, диоптрије, у то време није имао ништа. Молим само да те произвољне приче које су чули са неких страна не износе у медије, нека дођу па ћу им лепо рећи ја или неко из породице. Нема разлога да стављамо Новака у контекст неусопешног или човека који није био спреман за спорт као дете. Њега су Американци прогласили за једног од најспремнијих спортиста у историји, сада је међу десет најспремнијих. Како је могао неко ко има те здравствене проблеме то да успе. Тако је један наш стручњак из тениског спорта је нагрдио Новака пре око 15 година па је породици направио пакао од неколико година. Говорили да има болесно срце, болесну пету, тако неке глупости. Пустите то, уживајте још ових неколико година. Он се сада десио и ко зна кад ће се икад више десити". 

Ђоковић се упркос великим проблемима и паду вратио на врх и опет је најбољи тенисер света. 

"Његова жеља је да до краја каријере, која ће трајати још неколико година, све рекорде које имају Федерер и Надал пребаци на своју страну. Једноставно је преамбициозан и предобар да то не би учинио. Да му се није догодила та повреда он би сада био на корак од тога, али овако је на два. Верујте да ће успети".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар