Надал: Већа лоптица није проблем!

Де Минаур је један од најбољих.  Рафаел Надал задовољан је начином на који је изборио пласман у треће коло Аустралијан опена.

Тенис 17.01.2019 | 09:15
Надал: Већа лоптица није проблем!
Шпанац је без много проблема савладао Аустралијанца Метјуа Ебдена у три сета, са 6:3, 6:2, 6:2.

"Врло позитивна победа за мене. Срећан сам како сам играо. Почео сам споро, посебно на ритерну, док је сервис био добар од почетка. Када сам сачувао сервис на 3:3, ствари су се потпуно промениле", рекао је Надал. 

Џим Куријер је питао Роџера Федерера да ли због година ради ствари другачије него пре. Надал је ушао у четврту деценију. 

"Када сам имао 18, радио сам ствари другачије него са 12. Када сам имао 25, радио сам ствари другачије него са 18. Сада имам 32 и по и радим другачије ствари него пре четири године. То је нормално у животу, не само у спорту". 

У његовом делу костура је испало доста носилаца – Кевин Андерсон, Џон Изнер, Кајл Едмунд.

"Бићу искрен, углавном гледам цео жреб. Али у ситуацији у којој сам данас, након повратка из повреде, само гледам наредни дан. Нисам ни знао да је Едмунд у мом делу жреба или не. Знам само мало о старту турнира. Сваки дан је изазов. Данас сам направио важан корак. Ако су носиоци носиоци јер су играли боље у последњих 12 месеци, не значи да ће играти боље и у наредне две недеље. Када изгубе то је зато што је други играч био бољи". 

У шеснаестини финала га чека Аустралијанац Алекс де Минаур. 

"Алекс је сјајан, млад је, игра са доста самопоуздање после толико победа. Мислим да је добио седам узастопних мечева. Знали смо пре неколико година да долази сјајан играч. Доста је напредовао у последње три године. Сада је један од најбољих на свету. То је велика ствар. Он је врло, врло млад. Добија доста мечева. Видећемо. Биће тешко". 

Федерер се жалио на лоптице у Мелбурну, да се теже окрећу, посебно у каснијим терминима. 

"Лоптица је велика. У хладнијим условима, посебно ноћу, већа је. Да, окреће се мало спорије. Не одскаче високо као што смо навикли. Али таква је каква је. То је довољно фер. Квалитетна је. Не жалим се на лопте. Ако мене лично питате, волим мало брже од ове, али не могу рећи да је лоша, јер је добра. Мислим да је иста за све".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар