СП - Перуна боли пропуштено: Види се да смо могли још...!

Селектор после победе против Кореје још једном говорио о испуштеним шансама против Русије и Бразила.  Херој прве победе Србије: "Џокер" Воркапић! Дебитант на Светском првенству одиграо је сјајан меч против Кореје. "Важно је, да се извадимо из свега лошег", рекао је после тријумфа.

Остали спортови 16.01.2019 | 09:30
СП - Перуна боли пропуштено: Види се да смо могли још...!
"Драго ми је због ових момака", рекао је Ненад Перуничић после састанка са екипом наконпрвог тријумфа на Светском првенству, против Кореје.

У разговору за сајт Рукометног савеза Србије, селектор "орлова" више се освртао ка читавом турниру у Немачкој него на меч против Кореје.

"Код мене ниједног тренутка није постојало разочарање. Постојала је љутња и осећао сам оно што кажу сви - да је потребно време. Могли смо још пуно ствари да урадимо у утакмицама против Русије и Бразила и то се јасно види. Те репрезентације као да унапред гледамо потцењивачки".

Перуничића очигледно још боле испуштена победа против Русије и лош наступ против Бразила, у којем су такође постојале шансе да се "орлови" врате у финишу, али нису искоришћене.

"Имали смо практично добијену утакмицу против Руса и морам на то да се осврнем, као и на фантастично полувреме против Француске. Говорио сам им да није довољно да играмо 25, ни 35, ни 47 минута, већ да морамо да одиграмо до краја. И против Бразила смо имали два пута напад да вратимо утакмицу на нерешено и сигуран са да бисмо преокренули, јер је то већ ствар психе", додао је он.

Ипак, када после четири кола подвуче црту, Перуничић види и позитивне помаке - "карактер и позициону одбрану".

"Уз сва очекивања и наше жеље, мислим да су момци показали нешто ново у карактеру... Такође, када посматрам одбрану као одбрану, при постављеном нападу, верујем да смо одиграли једну од најбољих одбрана на турниру. Можда грешим, али мислим да је тако", додао је селектор.

Још једном истакавши да у проблемима и тешкој повреди Немање Зеленовића не жели да тражи алиби, Перуничић је рекао и шта је спутавало његову екипу у претходним наступима.

"Показали смо огроман мотив, дрчност и ствар је зрелости да нас срце и мотив не одведу у то да изгубимо главу, што нам се догодило у утакмици против Бразила, када смо прегорели од велике жеље. То је велика лекција".

Појединачно, Перуничић је говорио о двојици играча - Лазару Кукићу и Вукашину Воркапићу, хероју тријумфа против Кореје.

"Драго ми је због Лазара, јер му стално говорим да ће бити сјајан играч. Ако му дам слободу да решава ствари, онда би требало да их решава, јер је то моја одговорност".

"Што се тиче Воркапића - није проблем убацити све њих, али јесте проблем то да могу лако да прегоре. Огромна је ово сцена. Гледали смо Воркапића кроз пријатељске утакмице, где се још тражио... Сваку утакмицу ћемо искористити на најбољи могући начин, знамо зашто играмо и прекосутра и следећу рунду... Желимо да себе изградимо у још бољем смислу, да се момци изграде, надограде уз велику сцену. Тачно је, дебитанти су, много их је који нису имали раније улогу у репрезентацији и то су све велике ствари. Једноставно, ментална снага је битнија од физичке и када дођемо на тај ниво да не одустајемо и да ништа није недостижно, онда ћемо бити боља екипа".

Зависно до резултата утакмице Немачка - Француска, као и од евентуалних пораза Бразилаца из Руса, "орлови" би у четвртак против домаћина у Берлину могли да играју и меч одлуке.

Шансе нису велике, ни реалне, а Перуничић истиче да би играчи пре свега требало да играју растерећено.

"Уживам што смо ту и они би требало да уживају пред 15.000 људи. Немају шта да изгубе. Ја могу да трпим критике и ја би и требало да их трпим, стао сам испред тих момака, али они би требало да уживају и да покажу таленат. Заиста мислим да су на најпоноснији начин представљали грб и своју земљу", додао је селектор.

Херој прве победе Србије: "Џокер" Воркапић! Дебитант на Светском првенству одиграо је сјајан меч против Кореје. "Важно је, да се извадимо из свега лошег", рекао је после тријумфа.

Улазак младог десног крила Вукашина Воркапића (21) "тргао" је репрезентацију Србије и повео је ка првом тријумфу на Светском првенству, против Кореје.

Иако је ривал из Азије контролисао резултат до последњих десет минута, прецизни дебитант јепостигао седам голова из толико покушаја и био најбољи играч у преокрету екипе Ненада Перуничића.

После утакмице, Воркапић није скидао осмех.

"Осећам се сјајно. Ова утакмица нам је била јако битна. Јако тежак меч, пре свега, Корејци играју брзо, брз проток лопте, трче, полуконтре и контре... Преломили смо у последњих 10 минута, борили смо се, дали све и ово је јако битна победа за нас да се извадимо из свега лошег", изјавио је он за сајт Рукометног савеза Србије.

Упитан за савршен нападачки учинак (7/7), рекао је да га бројке чине срећним као и тријумф.

"Нисам очекивао да ћу дати седам голова. Хвала селектору што ми је дао шансу да да заиграм на овом Светском првенству. Можда је био и срећан дан, да није било саиграча не бих дао седам голова".

Тријумфом против Кореје, "орлови" су сачували шансе за пласман, а ако се "поклопе" остали резултати меч против Немачке у четвртак (18) могао би да буде одлучујући.

"Имамо дан одмора да се припремимо, можда ћемо имати и тренинг да увежбамо још акције, одбрану, шта нам је потребно... То је већ до селектора. Ако бисмо победили било би јако лепо. Гарантујем да ћемо дати све од себе", додао је рукометаш Металопластике.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар