Потврђено: Кејн до марта ван терена! Шта сад?!

Пропушта 10 утакмица! Шта сада за Тотенхем?! Лоше вести за Спурсе. . .

Фудбал 16.01.2019 | 13:15
Потврђено: Кејн до марта ван терена! Шта сад?!
Црне слутње су се обистиниле, Харија Кејна чека озбиљна пауза због повреде зарађење на мечу против Манчестер Јунајтеда.

Тотенхем је данас и званично потврдио да је Хари Кејн повредио лигаменте скочног зглова и да ће макар до марта бити одсутан са терена. То је огроман ударац за Спурсе јер није потребно трошити речи колико јеКејн битан за њихову игру. Довољно је поменути следећи податак: Откако је Маурисио Покетино преузео Тотенхем, Кејн је постигао 119 од укупно 333 премијерлигашка гола Тотенхема. Дакле, трећину!

Међутим, повреда скочног зглоба полако постаје да буде хронична. Ово је четврти пут у четири  године да је Кејн доживео исту повреду скочног зглоба леве ноге. У претходна три случаја је Кејн укупно одсуствовао са терена 100 дана. Сада ће паузирати још 45 дана.

То значи да га неће бити макар на следећих 10 мечева Тотенхема у свим такмичењима. А то су дуели у Премијер лиги против Фулама, Вотфорда, Њукалса, Лестера, Барнлија, Челсија и Арсенала, затим дуеле у ФА Купу против Кристал Паласа, реванш полуфинала Лига купа против Челсија и први меч осмине финала Лиге шампиона против Борусије Дортмунд. А вероватно и реванш против Немаца који је на програму петог марта...

Питање је шта ће сада урадити Тотенхем. Хјонг Мин Сон је на Купу Азије са репрезентацијом Јужне Кореје, Фернандо Љоренте жели да се врати у Атлетик Билбао, а Покетино је већ рекао да не рачуна наВинсента Јансена. Љоренте је природна замена и сигурно неће бити продат у наредних неколико дана, али Тотенхем ће врло вероватно морати да псоегне за неким решењем са фудбалске пијаце.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар