АО - Новак: Било је мало незгодно!

Показали смо емоције, уживао сам у мечу! Новак Ђоковић рекао је да је уживао у мечу против Американца Мичела Кругера и да му та победа у првом колу Отвореног првенства Аустралије много значи.  Ђоковић признао да је морао да се добро припреми за први меч у Мелбурну против незнанца, а да га у другом колу очекује играч којег одлично познаје и кога респектује.

Тенис 15.01.2019 | 16:15
АО - Новак: Било је мало незгодно!
"Сјајно је вратити се тенису здравији и осећати се добро на терену. Било ми је потребно неколико месеци да вратим самопоуздање и добар осећај на терену (после операције лакта). Последњих шест месеци су били фантастични, захвалан сам што се овако осећам", рекао је Ђоковић после меча.

Први тенисер света пласирао се у друго коло Аустралијан опена пошто је победио Кругера са 6:3, 6:2, 6:2.

"Први пут сам играо против Кругера и нисам знао шта да очекујем. Урадио сам домаћи задатак, покушао сам да сазнам што више о њему, али било је незгодно и прилично другачије. Меч је био такмичарски, обојица смо били мотивисани и показали емоције на терену. Уживао сам у мечу", навео је Ђоковић.

Кругер је кроз квалификације прошао у главни жреб, а у Аустралији игра свој други гренд слем турнир у каријери, после дебија на Ју Ес опену прошлог септембра.

Ђоковић ће у другом колу играти против Француза Жо-Вилфреда Цонге, кога је 2008. године победио у финалу у Мелбурну и освојио прву гренд слем титулу у каријери.

"Гајим огромно поштовање према њему. Овде смо играли у финалу пре 11 година, а за неколико дана ћемо поново играти. Доста се тога догодило у међувремену, и он се у последње време мучио са повредама. Лепо је видети да опет игра добро. Сјајан је играч, шампион, стандардан је десет година, поседује снажне сервис и форхенд, то су му главна оружја. Знам шта да очекујем, играли смо често, губио сам такође о њега. Мислим и на Род Лејвер арени 2010. Ући ћу оптимистично у меч, али уз поштовање, да покушам да победим", додао је Ђоковић.

Ђоковић је одиграо 300. меч на Гренд слем турнирима и остварио је 259. победу. Осим њега, једино је Швајцарац Роџер Федерер одиграо више мечева на гренд слемовима – 394.

Ђоковић је освојио 14 ГС титула, Надал 17, а Федерер 20.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар