Килијане, чувај се - Пеле је рекао да ћеш постати највећи!

Тешко ће се догодити да се и ова процена успостави као велики промашај, али чувени Бразилац их је једноставно имао превише у последњих десетак и више година.

Фудбал 19.01.2019 | 23:15
Килијане, чувај се - Пеле је рекао да ћеш постати највећи!
Легендарни Пеле био је један од највећих играча у историји најважније споредне ствари на свету, али је исто тако познат и као катастрофалан прогнозер. Правио је кардиналне грешке у проценама, а сада је изјавио и да звезда Пари Сен Жермена Килијан Мбапе може да постане "нови Пеле".

Да ли ће ова изјава измалерисати најбољег младог играча на планети видећемо, али су коментари на тај рачун увелико почели.

"Већ сам исхвалио Килијана прошле сезоне, рекавши да је он велики играч. Неки су почели да га упоређују са Нејмаром пре две-три године. Тада сам га приметио. Освојио је Светско првенство са 19, а ја сам имао 17 година када сам то учинио. Рекао сам му да је скоро изједначио тај успех. Мислим да може да постане нови Пеле. Многи људи мисле да се шалим, али то није шала", изјавио је легендарни Бразилац и додао како је поручио Французу да мора да освоји још један Мундијал јер би га то још више обрадовало.

Тешко ће се догодити да се и ова процена успостави као велики промашај, али Пеле их је једноставно имао превише у последњих десетак и више година. Рецимо, 2002. године је прогнозирао да Бразил неће проћи групу на Светском првенству, а Селесао се прошетао до трофеја. Изјављивао је да ће до 2000. године нека афричка селекција освојити Мундијал, а ниједна није прошла даље од четвртфинала. Својевремено је рекао и да ће Енглез Ник Бармби бити светска класа попут Зидана и Роналда, а момак је био просечан премијерлигашки играч. Такође, прогнозирао је и да ће финале СП-а 2002. године играти Аргентина и Француска, а оне нису прошле ни групну фазу. Велику каријеру је предвиђао и извесном везном играчу ГанеНију Лемптију, који је у каријери успео да заигра за Венецију, Анкарагучу и Гројтер Фирт.

Мбапе је успео да баци сенку на Нејмара, којег Пеле назива својим и Сантосовим сином. Бразилац је својим симулацијама, понашањем и фризуром коју је носио на Мундијалу добио лавину негативних коментара на свој рачун.

"Отац не критикује, већ образује. Он је наша породица, ја га сматрам сином Сантоса. Људи сматрају да га превише причам о њему, ја то радим за његово добро. Желим најбоље за њега, за наш национални тим. Радим све што му је потребно да му помогнем да напредује. Шта је урадио у последње две године? Не постиже голове и прави неке лепе потезе. Постао је препознатљив по томе што симулира фаулове и што судијама отежава живот. Зато је његова слика постала негативна. Али томе сам говорио неколико пута, често разговарам и са његовим оцем. Сада делује да је коначно схватио. Он је без сумње један од најбољих играча нба свету и верујем да ће ускоро постати најбољи", рекао је Пеле.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар