Влада ће помоћи Хан Пијеску

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Хан Пијеску да ће Влада Српске пратити ситуацију у тој локалној заједници и финансијски помоћи уколико би дошло до погоршања прилика узрокованих временским непогодама.

Република Српска 15.01.2019 | 12:56
Влада ће помоћи Хан Пијеску
Након састанка са начелником те општине Владом Остојићем, Вишковић је рекао да је упознат о тренутном стању у Хан Пијеску.

"Добили су струју, воду, неке путне комуникације су добрим дијелом прочишћене, само је остало да буду очишћени путеви према неколико насеља на рубном подручју према Рогатици и Сокоцу, што би требало да буде учињено данас или сутра", изјавио је Вишковић новинарима.

Вишковић је навео да је његова прва званична посјета некој од локалних заједница у Српској, посјета Хан Пијеску јер је желио да се увјери каква је тренутна ситуација.

Остојић је рекао да ванредно стање у тој општини још неће бити укинуто јер су најављене падавине у наредним данима.

"Чим прође 20. јануар и ако буде све у реду, разматраћемо питање укидања ванредне ситуације", нагласио је Остојић и захвалио премијеру Српске за посјету, те изразио наду да ће Влада бити у могућности да им помогне.

Прилике на Хан Пијеску полако се нормализују, иако још траје ванредна ситуација, саопштено је из Републичке управе Цивилне заштите.

Начелник општине Хан Пијесак Владо Остојић прогласио је 11. јануара ванредну ситуацију у овој локалној заједници због елементарне непогоде настале усљед обилних сњежних падавина. 

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Шофер

15.01.2019 12:06

Одкуд снијег у Хан Пијеску? А овај буздован ће нешто помоћи ако се ситуација погорша! К'о да се он нешто пита?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хан Пијесак

15.01.2019 12:49

Буздовани на окупу, наравно уз присуство највећег криминалца Јанка Голијана. Чак се није удостојио ни наочаре да скине. Нека испитају колико Јанко Голијан рекетира приватне пилане и како је могуће да је он директор ШГ Височник, а уједно и власник приватне пилане у Малом Пољу.

Name

Ратко

15.01.2019 12:10

Хоце кад отопи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРОСЛАВ МАЛИЈЕВИЋ

15.01.2019 13:40

Не знам зашто Јанка Голијана прозивате, по чем је он криминалац, ми имамо тако добру сарадњу. Он мени шаље целулозно дрво за моју фирму НОМАР у Кнежеву, мало ми убаци и треће класе по цијени целулозе. Ништа ми није тражио али се ја сам сјетим да частим њега и Риста Марића. Како су се слагали њих двојица, то је право чудо, Јанко га је просто обожавао.