Фед куп: Српкиње са Хрватском, Грузијом и Турском!

Женска тениска репрезентација Србије добила је ривалке у Фед купу.

Тенис 16.01.2019 | 19:30
Фед куп: Српкиње са Хрватском, Грузијом и Турском!
Тенисерке Србије играће против Хрватске, Грузије и Туске у групи Б Евро-афричке зоне Фед купа, одлучено је жребом.

Сви мечеви групе Б играће се по систему свако са сваким у енглеском граду Бат, од 6. до 9. фебруара.

У Бату ће наступати две групе, а жребом је одлучено да су у А гупи Велика Британија, Мађарска, Грчка и Словенија, и победник те групе укрстиће се у баражу са победником групе у којој је Србија.

Фед куп играће се и у пољском месту Зјелона Гора, а тамо ће се такмичити домаћин Пољска, Русија, Украјина, Естонија, Бугарска, Данска и Шведска.

Сваки меч у групи подразумева два меча у појединачној конкуренцији и један дубл меч.

Победници група како у Бату, тако и Зјелоној Гори бориће се међусобно за пласман у бараж за попуну Светске групе Б 2020. године, који је на програму 20. и 21. априла ове године.

Објављене су и номинације тимова, али до самог почетка такмичења може доћи до промена.

Номиновани тим Србије чине: Александра Крунић, Олга Даниловић, Ивана Јоровић и Нина Стојановић.

"По тренутним пријавама, све три екипе су јаке, Хрватска има играчицу у најбољих 30 и још две бивше Топ 100 играчице. Турска је такође чврста и искусна екипа са неколико играчица око 200. места у синглу и потенцијално јако добрим дубловима. Грузија је веома борбена екипа, прошле године смо имали тежак меч притив њих, велику борбу очекујем и ове године", анализирала је ривале после жреба селектор Србије Татјана Јечменица Јевтић.

"У сваком случају, чека нас тежак посао, ко год да је био извучен. Ниједна екипа нема право на кикс, мораћемо да будемо максимално сконцентрисани и константно добри ако желимо даље. Уз мотивацију и жељу које иначе никад не фале када се игра за Србију и наравно добро здравље наших играчица, мислим да можемо да направимо добар резултат и испунимо циљ, а то је наравно разигравање за Светску групу Б", рекла је Јечменица Јевтић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар