Харадинај би на доручак, а виза

Приштински медији наводе да косовски премијер Рамуш Харадинај жели да оде у Вашингтон на Молитвени доручак, који припређује амерички председник.

Србија 15.01.2019 | 07:59
Харадинај би на доручак, а виза
Међутим, проблем је у томе што му није одобрена виза за улазак у САД, коју је затражио раније ради учествовања на једној конференцији о Балкану у Америци. Разлог одбијања Харадинаја је увођење такси на робу из Србије и БиХ, навела је "Ал Џазира Балканс".

Канцеларија премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја саопштила је да он још ниије добио одговор на захтев за добијање америчке визе. Службеник канцеларије изјавио је да је Хардинај визу тражио да би присуствовао традиционалном Молитвеном доручку у Вашингтону. 

"Премијер није добио никакав званичан одговор од амбасаде Сједињених Држава по питању визе. Једини разлог зашто би премијер путовао у Сједињене Државе јесте Молитвени доручак, а не било каква конференција”, речено је за програм Гласа Америке на албанском језику у канцеларији Харадинаја. 

ВОА напомиње да даљих објашња није било. 

Приштински медији су у понедељак објавили да су САД захтевале од Харадинаја да укине санкције и омогући наставак дијалога с Београдом ради постизања коначног споразума или ће, како је наведено, Приштини бити уведене санкције. 

Савеник у канцеларији Харадинаја, Авни Арифи, тврдио је, међутим, да није добијен никакав документ с таквим захтевом. 

Нешто касније огласио се и Харадинај и поновио да је Приштина спремна да привремено укине наметнуте таксе, али само уз претходно добијање чврстих медјународних гаранција да ће споразумом о нормализацији односа Београда и Приштине бити предвидјено узајамно признање. 

Харадинај је прецизирао да међународне гаранције значе потврду да је “споразум постигнут, да се чека његово потписивање, те да документ предвидја медјусобно признање”.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цоја1

15.01.2019 07:05

Нека Миле иде умјесто њега! :)

ОДГОВОРИТЕ