ПЛ: Сити рутински побиједио Вулвсе, два гола Жезуса!

Фудбалери Манчестер ситија победили су Вулверхемптон на Етихаду са 3:0 у последњем мечу 22. кола енглеске Премијер лиге.  Жесус вратио Сити на "-4", трка се наставља удвоје! "Грађани" рутинском победом спустили завесу на 22. коло Премијер лиге.  Лепо и ефикасно: Сити држи корак, Агуеро да се замисли за место у тиму! Габријел Жезус опет звезда у тријумфу Грађана над Вулвсима - 3:0.

Фудбал 14.01.2019 | 23:17
ПЛ: Сити рутински побиједио Вулвсе, два гола Жезуса!
Сити је доминирао током меча у ком је после рутинског првог полувремена уследило досадних пола сата у другом, а тим Пепа Гвардиоле је као на ауто-пилоту контролисао дешавања на терену.

Голове за светло плаве постигли су Габријел Жезус у првом полувремену и Конор Коуди који је ауто-голом поставио коначан резултат.

Бразилац је прво гол постигао у десетом минуту меча када је лепо испратио продор и оштар пас са Лироја Санеа и из петерца уклизавањем погодио мрежу. Сити до 2:0 стиже у 39. минуту када је исти играч био прецизан са беле тачке после фаула над Рахимом Стерлингом. 

У међувремену је директан црвени картон добио Вили Боули због оштрог старта над Бернардом Силвом и већ тада се назирао победник. Коначних 3:0 Коуди поставља у 78. минуту када је главом затресао своју мрежу после центаршута Де Брејнеа. 

Сити сада опет има четири бода мање од водећег Ливерпула и са 53 бода заузима друго место у лиги. Вулверхемптон је 11. са 29 бодова.

Рутински је Манчестер Сити забележио нову премијерлигашку победу над Вулвсима од 3:0 и одржао четири бода заостатка за Ливерпулом у шампионској трци.

Вулверхемптон је пробао да се испрси и изненади други пут ове сезоне фаворизованог противника (узео му бод у првом делу сезоне на Мулиноу), али је сасечен врло брзо искључењем Вилија Болија у 19. минуту због прекршаја над Бернардом Силвом.

Почео је Сити у свом стилу, а после карактеристичне акције у десетом минуту Лирој Сане је са леве стране оставио лопту на тацни за Габријела Жезуса, који је погодио на трећој узастопној утакмици. Бразилац је добио и вечерас предност над Агуером, очигледно је да Гвардиола цени форму у којој се налази у последње време, а Жезус се одужио Каталонцу још једним голом са беле тачке у 39. минуту.

Било је то у периоду када су Грађани нападали као осице, а Вукови се са десет играча борили као суманути само да преживе. На крају је Рајан Бенет закачио Стерлинга, а главни арбитар Поусон досудио пенал за домаћине који је Жезус искористио. Довољно и да се Аргентинац замисли за место стартера.

Доминирао је Манчестер Сити током свих 90 минута, извео преко 12 корнера. Руи Патрисио је заиста добро бранио и чак шест пута спречио Грађане да му до врха напуне мрежу. Коначан резултат постављен је 78. минуту, а овог пута несрећни капитен Вулвса Конор Коуди помогао Грађанима да дођу до поготка. После центаршута резервисте Кевина Де Брујнеа управо је Коуди неспретно захватио лопту и матирао свог голмана за коначних 3:0.

Фино вече за навијаче Грађана употпунио је и голман Едерсон који се исказао са неколико истрчавања на центар. Разумљиво, човеку је било досадно 90 минута...

Ситуације као што су гол више и играч више у раној фази утакмице, Манчестер сити не пропушта да претвори у победу. Тако је било и овог понедељка против Вулверхемптона у последњој утакмици 22. кола Премијер лиге - 3:0 (2:0).

"Грађани" су повели у 10. минуту када је Лапорт - иначе штопер - послао сјајну лопту у простор за Санеа, који је истрчао по левој страни и из прве оштро центрирао у петерац, где је био Габријел Жесус.

Био је то његов 11. гол у последњих осам утакмица на Етихаду, рачунајући сва такмичења.

Недуго затим, у 39. минуту, Бразилац је постигао и 12, овај пут из пенала пошто је Вили Боли оштро стартовао на Бернарда Силву. Јесте Француз прво стигао до лопте, а тек онда "покосио" везисту Ситија, али сам старт био је прилично жесток, па му је судија Крег Паусон показао директан црвени картон.

Јасно је било после тога да Сити неће пропустити прилику да сачува предност и смањи заостатак за водећим Ливерпулом на четири бода. После пораза трећепласираног Тотенхема од Манчестер јунајтеда (0:1), јасно је да предстоји трка удвоје за пехар. Видећемо хоће ли "грађани" успети да се врате на прво место и одбране титулу или ће Ливерпул, коначно, поново постати шампион.

Вулверхемптон је остао на 11. позицији.

Између своја два поготка, у 25. минуту, Габријел Жесус је жестоко ударио у стативу пошто није успео да се заустави после центаршута са десне стране. У први мах деловало је да је озбиљно повређен, лекари су брзо притрчали, срећом, све је прошло без последица и 21-годишњи нападач је наставио утакмицу.

У другом полувремену није било много узбуђења, домаћи играчи су контролисали дешавања на терену и трудили се да се што мање уморе пред наредне изазове. Ипак, центаршут Кевина де Брујнеа у 78. минуту у аутогол претворио је Конор Коуди за коначних 3:0.

Сити у наредном колу (недеља) игра против Хадерсфилда у гостима, док ће Вулвси дан раније угостити Лестер.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 22. коло:

субота

Вест Хем - Арсенал 1:0 (0:0)
/Рајс 48/

Брајтон - Ливерпул 0:1 (0:0)
/Салах 50п/

Барнли - Фулам 2:1 (2:1)
/Брајан 20 аг, Одои 23 аг - Ширле 2/

Кардиф - Хадерсфилд 0:0

Кристал Палас - Вотфорд 1:2 (1:0)
/Кеткарт 38 аг - Кеткарт 67, Клеверли 75/

Лестер - Саутемптон 1:2 (0:2)
/Ндиди 58 - Вард Праус 11п, Лонг 45+2/

Челси - Њукасл 2:1 (1:1)
/Педро 8, Вилијан 57 - Кларк 40/

недеља

Евертон - Борнмут 2:0 (0:0)
/Зума 61п, Калверт-Луин 2:0/

Тотенхем - Манчестер јунајтед 0:1 (0:0)
/Рашфорд 44/

понедељак

Манчестер сити - Вулверхемптон 3:0 (2:0)
/Жесус 10, 39, Коуди аг 78/

ТАБЕЛА: Ливерпул 57, Манчестер сити 53, Тотенхем 48, Челси 47, Арсенал 41, Манчестер јунајтед 41, Вотфорд 32, Лестер 31, Вест Хем 31, Евертон 30, Вулверхемптон 29, Борнмут 27, Брајтон 26, Кристал Палас 22, Барнли 21, Кардиф 19, Саутемптон 19, Њукасл 18, Фулам 14, Хадерсфилд 11 бодова.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар