Ништа од Јокановића на клупи ''Шумара''!

Нотингем Форест доводи тренера за којим жуди 25 година! Лепе вести за навијаче Шумара. . .

Фудбал 15.01.2019 | 14:45
Ништа од Јокановића на клупи ''Шумара''!
Прослављени Ирац Мартин О'Нил (66) требало би да постане нови менаџер Нотингем Фореста и то ће га после много година вратити у клуб у којем се играчки прославио и освојио два Купа шампиона у ери легендарног менаџера Брајана Клафа.

Евангелос Маринакис, власник Шумара, већ је обавио разговоре са О'Нилом у Бирмингему и Лондону у протеклих 48 сати и у клубу су оптимисти да би могли да реализују ангажовање човека којег сматрају изванредним кандидатом да преузме функцију тренера тима који се налази на четири бода од плеј-офа.

Уколико све буде ишло по плану, именовање Мартина О'Нила требало би да оконча 25-годишњу жудњу навијача Нотингема да управо Ирац наследи Клафа, која тиња још од 1993. године. Бројне управе на Сити Граунду пробале су претходних година да убеде О'Нила да се врати у најдражи клуб, а преговарали су са њим и прошлог лета пре ангажовања Шпанца Аитора Каранке, који је напустио функцију прошле недеље.

Мартин О'Нил се нада да ће са њим у пакету стићи још један љубимац навијача Нотингем Фореста, Рој Кин, опет као као помоћник који му је асистирао и у репрезентацији Републике Ирске последњих година.

Маринакис је, наводно, спреман да већ у овом прелазном року издвоји озбиљан новац за појачања, а на то га је, наводо, натерала енергија и одлучност коју је О'Нил исказао током преговора и велика жеља да врати у елиту клуб у којем се прославио први пут чим је крочио на фудбалску позорницу 1971. године. Тренерски, Ирац је доказао квалитет успесима са Лестером и Астон Вилом од којих је створио стабилне клубове, као и сјајним резултатима са Селтиком.

Долазак Мартина О'Нила на клупу Шумара значи и дефинитиван крај могућности да Славиша Јокановић седне на клупу Нотингема. Иако је у многим енглеским медијима словио за фаворита да добије посао то се највероватније неће десити.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар