Хадсон Одои спреман да не игра 18 мјесеци!

Како би прешао у Бајерн! Челсијев тинејџер, тврди Дејли мејл, могао би да посегне за радикалним мерама и жртвује годину и по дана каријере. . .

Фудбал 16.01.2019 | 20:00
Хадсон Одои спреман да не игра 18 мјесеци!
Званичну понуду од матичног клуба Челсија није видео, нити жели да је разматра. Сви досадашњи покушаји челника Плаваца да убеде суперталентованог Калума Хадсона Одоија (18) да продужи уговор и остане на Стамфордф брижду - пропали су. Дејли мејл под вињетом ексклузивно данас доноси причу да је млади крилни нападач толико чврст у свом ставу да је чак спреман да сачека пуних годину дана како би у јануару наредне године неометано, као слободан играч, потписао предуговор са Бајерном из Минхена и онда се шест месеци касније преселио у Немачку. 

Упреводу, Хадсон Одои је завршио са Челсијем и сачекаће ако буде било потребно пуних годину и по дана само да обуче дрес баварског гиганта. 

Дејли мејл наводи да Плавци константно одбијају понуду Бајерна тешку 35.000.000 фунти, јер се надају да ће се момак пореклом из Гане предомислити, али према последњим вестима с Острва од тога очито нема ништа. Хадсон Одои нема намеру да штрајкује или да одбија да игра, али захтеваће да клуб поштује његову жељу тако што ће поднети званичану молбу за трансфер. 

Челси и даље има времена да се предомисли и узме понуђео. Цифра коју су Баварци спремили није мала за једног недоказаног 18-годишњака, далеко од тога, али јасно да ће већ наредног лета бити далеко мања. Па ако га не продају ни тада, Плавци ће остати кратких рукава. У јануару 2020. Хадсон Одои биће слободан да потпише предуговор са Бајерном и Челсију ће припасти свега 500.000 фунти на име ФИФА компензације.       

Калум Хадсон Одои није задовољан статусом код Мауриција Сарија. У Премијер лиги ове сезоне одиграо је само 51 минут, а није био стандардан ни у Лиги Европе. Много више играо је за резервни тим. После првих напада Бајерна и отвореног става да жели да оде, Сари му чак није указао шансу ни у Лига купу, што је додатно нарушило њихове односе и сасвим сигурно допринело оваковој одлуци омладинског репрезентативца Енглеске. 

И док се Одои "кисели" на клупи или трибинама, пред очима му је пример његовог исписника Џејдона Санчакоји хара у дресу Борусије из Дортмунда. Управо је Санчо пре неколико дана јавно позвао свог вршњака да дође у Бундеслигу јер ће брже и боље напредовати и што је најважније - добити шансу да игра сениорски фудбал. 

Чини се да Хадсон Одои више нема никаквих дилема. Спреман је и на жртву. Не малу. Ипак се ради о годину и по дана каријере...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар