Путуј Иско! И поведи Марсела...!

Сва је прилика да се Реал полако одриче и искусног левог бека. . .

Фудбал 16.01.2019 | 17:00
Путуј Иско! И поведи Марсела...!
Прошле године носиоци игре, кичма Реала уз Кристијана Роналда, Модрића и Кроса, ове године потпуно скрајнути. Сантијаго Солари баш има цојонес, што би Шпанци рекли.

Ако је неке дилеме и било, после синоћњег меча у Севиљи против Бетиса више нема ни најмање - Иско није ни на крај памети новог тренера и слободно може да тражи нови клкуб. У данашњој колумни Марке чак му се саветује да што пре оде. И то је прави савет. Јер ако играч његовог калибра не може ни са клупе уђе у ситуацији када је повређено седам играча, онда ту више нема шта много да се каже. Један од најбољих везиста данашњице није по укусу Сантијага Соларија и његово време на Бернабеуу је истекло. 

Бољег доказа од оног синоћ против Бетиса сигурно неће наћи, али ту су свакако и бројке. Под Соларијем шпански репрезентативац одиграо је ове сезоне свега 410 минута. А то није ни пет пуних утакмица... Против Бетиса је пре Иска стартер био 20-годишњи Феде Валверде, а у наставку су шансу -такође пре Иска - добили млађани Кристо из Кастиље и најновије појачањеБрахим Дијаз.   

Кристално јасно, Иску је упућена индиректна порука која ће осванути данас на страницама Марке кроз поменуту колумну: Иди из Реала! 

Али ако неко не треба да буде забринут за будућност, онда је то Иско Алкоркон. Момак коме је тек 26 година у напону је снаге, а понуде стижу са свих страна откако се рашчуло за његов сукоб са тренером. Ако је до правог сукобе уопште и дошло. Капитен Серхио Рамос само је једном приликом казао "да је њихов однос компликован"... У реду већ данима стоје Јувентус, Челси, Бајерн, Манчестер Сити...

Одлуку би ускоро требало очекивати.  

И док Исков статус и евентуални одлазак из Мадрида не представљају изненађење после свега, изостављање из тима Бразилца Марсела за синоћну утамицу са Бетисом подгрева приче да је Солари "ударио" на још једног од Зиданових стубова. Марсело је допутовао у Севиљу, међутим и он је попут Иска преседеосвих 90 минута на клупи. И све то у ситуацији када је Сантијаго Солари променио формацију, заиграо 3-5-2, практично нацртану за Марсела, где би овај играо високо и не би имао много обавеза у дефанзиви, где је, руку на срце, последњих медеља доста грешио. 

О могућем разлазу са некада најбољим левим беком света говори се још од летос, откако је Роналдоотишао у Јувентус. Било је најава да би и он могао да крене истим путем, али на крају је остао. Сада делује као погрешна одлука за обе стране. Марсело је био кривац за многе битне голове, као на пример против Атлетика у Суперкупу Европе, а онда и у дуелима са Виљареалом, Сосиједадом... Скупо је то коштало Мадриђане. Прекаљеном беку дефанзива никада и није била јача страна, међутим он ове сезоне не прави разлику на противничкој половини, а када је тако - чему Марсело у тму?!

Очито да тако резонује и Солари па је синоћ од првог минута на терен послао младог Регилона. Чак ни када га је изводио Марсело му није био опција Б. Ушао је Себаљос и решио утакмицу. Тако да...тешко да ће сада неко имати шта да замери тренеру. Подсетимо, Бразилца није било у тиму у судару са Леганесом.Марка тврди да је Солари можда хтео да га заштити од звиждука навијача, јер исти су кренули на мечу против Сосиједада где је Марсело био заиста лош. И замењен у 77. минуту. 

Није искључено да на наплату полако долазе и изјаве Бразилца од пре неколико месеци, те и оне утичу на његов статус. Сећате се како је коментарисао клупску политику и продају Роналда оценио великом грешком, а у тренутку довођења Тиба Куртое пружио подршку Кејлору Навасу?

Да ли је Реал после свега одлучио да дефинитивно прецрта и Марсела?

Једно је сигурно - Јуве чека као запета пушка. А и његов пријатељ Роналдо. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар