Гвардиола: Не дам 100.000.000 за задњег везног!

Сити је осми или девети по буџету у Европи! Ми покушавамо да будемо стабилни у свему. Када смо трошили много пре две године то је било зато што је тим био стар, у просеку 30-31 година. Због тога смо то радили, поручио шпански стручњак.

Фудбал 16.01.2019 | 22:25
Гвардиола: Не дам 100.000.000 за задњег везног!
Менаџер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола већ месецима очајнички трага за задњим везним, за играчем калибра који ће моћи успешно да одмени ветерана Фернандиња у срцу терена. Говорићи о тој теми Шпанац је истакао да сигурно неће дати 100.000.000 фунти за фудбалера тог типа, колико год му био важан за спровођење његове филозофије. 

Он је ипак упозорио своје послодавце да реагују врзо уколико желе да предухитре Реал Мадрид и Барселону, два тима која по њему увек уграбе оно најбоље на тржишту. 

Подсетимо, Манчестер Сити је летос изгубио битку од Челсија за натурализованог Италијана Жоржиња, велику Пепову жељу, а како тренутно ствари стоје Грађани су све даље од ангажовања Ајаксовог чуда Френкија де Јонга. Идеја није била да се Холанђанин нападне овог јануара, међутим, Барселона је изгледа већ завршила посао и добила оно обећавајуће "ДА" од одличног везисте. 

С обзиром на новонасталу ситуацију Сити мора да се окрене неким новим решењима и Гвардиола је то признао. Иако, како је сам признао, увек воли да има пет или шест опција, овога пута преостале су му још сао две. Како медији на Острву наводе то су Тонги Ндомбеле из Лиона и Рубен Невеш из Вулверхемптона. Још једно име провлачи се стидљиво, он је такође продукт Лионове школе - Усем Ауар, међутим ради се о различитом типу задњег везног. Ауар је доста нижи од поменуте двојице и креативнији, више налик Марку Вератију. 

Последњу конференцију за медије Пеп Гвардиола посветио је у највећем делу пословању Манчестер Ситија, односно пановима за јануар и наредни, летњи прелазни рок...

"Таквих играча као што је Фернандињо нема много на тржишту, тешко их је пронаћи", почео је своје узлагање Шпанац. "Фернандињо је специфичан, познаје лигу, доста дуго смо заједно, постао је интергрални део овог тима... Али он ускоро пуни 33 године и неће моћи да игра на свака два-три дана".   

Ситијев наредни ривал је Вулверхемптон, па је логично наредно питање било о Рубену Невесу, мотору Вулвса ове сезоне...

"Одличан играч, одличан играч... Они играју са двојицом задњих везних, не са једним као ми, али одличан је на тој позицији. Да ли би могао да се прилагоди? Могао би. Много играча на свету могло би да се прилагоди, али они имају своје клубове, уговоре... Пре неког времена читао сам: Рубен Невес, 100.000.000 фунти! То се неће догодити. Нећемо платити толики новац за задњег везног". 

Гвардиола је потом одговорио на опаску да Сити често преплаћује фудбалере...

"Наше најскупље појачање је Ријад Марез - 60.000.000 фунти. И то је доста далеко од онога што плаћају ТОП тимови за велике звезде. Наш буџер за играче је осми ии девети у Европи. Можда чак десети. Тако да, има бар толико клубова који плаћају више од нас. Ми покушавамо да будемо стабилни у свему. Када смо трошили много пре две године то је било зато што је тим био стар, у просеку 30-31 година. Због тога смо то радили, морали смо да трошимо велике суме. Сада већ можемо да водимо рачунама, да се допуњавамо, да видимо шта нам тачно недостаје"...

Иако доста расположен за причу, шпански стручњак није желео конкретно о Де Јонгу...

"Ако сте једини клуб који жели неког играча - онда је то лако. Али ако га жели више њих ту се ствари значајно компликују. Поготово ако су ту Реал и Барселона. Нормано је да када се они укључе ви губите. Намате шансе. Зато морамо да буде бржи и ефикаснији. Притом, овде не говорим о случају Френкија де Јонга", назначио је Гвардиола. 

Он каже да задњи везни није једино што му је потребно. Радо би у тиму видео и играча сличног Илкају Гундогану, али...

"Треба нам креативни играч у последњој трећини терена. Али нажалост, мислим да се тренутно не може пронаћи фудбалер попут Гундогана, на тој позицији. Зато, када ме питате да ли некога доводимо и ја каже не - то је зато што познајем играче и њихове квалитете. Знам тачно шта који играч може да нам донесе", закључио је Пеп Гвардиола. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар