ЕК: Звезда на најтежем гостовању, са новим капитеном!

Црвено-бели у среду играју против троструког освајача Еврокупа. Повреде кроје тим, па ће саиграче по први пут као капитен предводити Огњен Добрић.

Кошарка 15.01.2019 | 17:30
ЕК: Звезда на најтежем гостовању, са новим капитеном!
У среду од 20.45 кошаркаши Црвене звезде мтс играју у Валенсији против водећег тима Групе Г Топ 16 фазе Еврокупа и троструког освајача тог такмичења.

После два кола, домаћин је једини са максималним учинком, док црвено-бели имају победу и пораз. На ово гостовање путују после изгубљене утакмице у Малаги, а додатан проблем представљају повреде.

Бранко Лазић и Марко Кешељ ће остати у Београду, за Филипа Човића је и даље неизвесно, док ће Маик Цирбес и Били Берон путовати са саиграчима, али ће тек после тренинга уочи утакмице бити одлучено да ли ће и играти.

У одсуству Лазића и Кешеља, улогу капитена по први пут у каријери имаће 24-годишњи Огњен Добрић.

"За мене је капитенска трака само мотив. Волим да играм тешке утакмице и пред страним навијачима", истакао је Добрић.

Валенсија је у првом колу савладала Уникаху код куће, па Лимож у гостима.

"Валенсија је фаворит у групи, а у Топ 16 фази је свака утакмица веома тешка. Клубови су ту са разлогом и сигурно ће сви дати све од себе да прођу. Не бих отписао и Лимож, али шпански клубови се истичу. Сваки поен је битан, све је битно у групи и не смемо да 'промашимо' ниједну утакмицу", нагласио је бек црвено-белих и додао:

"Против Уникахе смо били близу, али смо изгубили. Мислим да смо извукли поуке и да нећемо направити исту грешку, а то је лош почетак. Играмо да победимо, морамо тако да размишљамо. Сплетом околности ћу бити капитен јер су Лазић и Кешељ повређени. Веома ми је драго због тога јер сам Звездаш од малена и јако ми је драго да сам постао капитен Црвене звезде мтс".

Тренер Милан Томић је нешто детаљније изнео анализу предстојећег ривала.

"Још једна шпанска екипа која је састављена од евролигашких играча који су дуго година играли у Евролиги. Имају искуство и знају како да играју утакмице у Топ 16 фази. То је изазов за нас да одиграмо боље него што смо одиграли у Малаги. Успех на утакмици у Валенсији је концентрација 40 минута јер не смемо да имамо падова ни у одбрани ни у нападу".

Као главне играче Валенсије истакао је Дубљевића и Томаса.

"Дубљевић и Томас имају игру леђима, као што Дубљевић има и шут за три поена. Ако можемо да издвојимо некога, иако ја не волим да издвајам никога ни у мојој екипи ни код противника, онда су то њих двојица јер знају да читају игру са ниског поста и постижу поене игром леђима".

Томић је истакао да не жели да тражи алиби у повредама, а затим и појединачно говорио о играчима који тренутно нису максимално спремни.

"Имали смо против Игокее ситуацију да је Филип (Човић) повредио колено, није ништа страшно, али ћемо тек вечерас на тренингу видети да ли ће моћи да тренира. Кешељ има проблем са леђима и сигурно неће путовати. За Бранка знате, а Цирбес и Берон су боље и мислим да ће вечерас тренирати. Нисмо имали од почетка сезоне овакве проблеме, а сада одједном четири или пет играча. Нисам за правдање јер је мој посао да и када имамо проблеме са повредама нађем решење’’, рекао је Звездин стратег.

Своја очекивања пред утакмицу изнео је и Стратос Перпероглу.

"Очекујемо тешку утакмицу. Валенсија је веома добар тим са дубином у ростеру. Морамо да останемо фокусирани током свих 40 минута. Имају одлично попуњен рекет, такође играју много у контранападу и зато морамо да останемо концентрисани. Могу да кажем да су фаворити, али борићемо се и покушати да победимо. Научили смо да ако се боримо и показујемо карактер да можемо да победимо било кога", рекао је крилни играч црвено-белих и додао:

"Имају добру атмосферу у својој дворани, имао сам прилике да играм у њој и доста је бучно. То је још један разлог што морамо да останемо фокусирани, да комуницирамо и следимо план који је припремио наш стручни штаб", закључио је искусни Перпероглу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар